
Haaa, pasti ramai yang tak tahu di Bekok ni ada air terjun yang sangat cantik, sejuk dan menenangkan. Kenapa??? Masih tak percaya? Yeaaa saya tahu mesti yang ada terlintas di kepala, "ada apa dekat kawasan komunis tue???" Meh lihat ni;

Ini adalah pintu masuk ke Hutan Lipur Sungai Bantang yang di dalamnya terdapat air terjun, kawasan bermandi manda yang indah. Airnya sangat sejuk, kawasannya redup dilitupi pohon-pohon yang sudah berusia beratus tahun.
Saya bersama rombongan rakan sekerja ke Air Terjun Sg. Bantang pada 25 Disember 2012 yang lalu. Percutian dalam negeri sahaja, tetapi diatur dengan sangat rapi agar semuanya lancar, selamat sampai, cukup makan, puas berseronok, dan segalanya baik. Dengan keadaan cuaca yang tidak menentu kebelakangan ini, kami membuat keputusan untuk bergerak seawal 7.00 pagi. Berkonvoi sebanyak 6 buah kereta semuanya dan kami akhirnya sampai ke Sg. Bantang pada jam 10.00 pagi.




















Orang lain sebok duk mandi-manda, kita duk makan kat sinun plak yerrrr ...hehehe....
Lebihkurang pukul 2.00 petang kami dah berangkut pulang. Tapi masing-masing sudah kelaparan kembali. Kami berhenti sembahyang Zohor di surau berdekatan dan kemudian meneruskan perjalanan. hajat di hati hendak berhenti di Hentian Sebelah di Lebuhraya, tapi memandangkan perjalanan ke Lebuhraya Utara-Selatan masih jauh lagi, jadi kami pakat-pakat berhenti di sebuah gerai makan.
Kena minta izin dulu sebab........... kami nak tumpang duduk dan order air sahaja sebabnya kami nak makan bekalan yang kami bawa. Sayang kalau tak dihabiskan. nasib baik tokey Kedai Makan E-Bu sporting.






p/s: Ada sesuatu yang berlaku sewaktu kami sedang makan tue.... Nantilah saya cerita. Dah pagi ni, nak tido dulu.
||lepas ni kitorang plan nak ke Cameron plak...uhukkkk||
beznyer mandi manda di air terjun,lama xg mndi kt air terjun,hehe
ReplyDeletex pernah sampai kat sini lagi...bestnyer dapat mandi manda
ReplyDeletekalo cameron org nak ikut!!! make sure inform awal2. time cuti raya cina jom!!!!
ReplyDeletebestnya
ReplyDeletejalan sakan ye kak..huhu..apakah yg terjadi kat kdai makan tu? ada pelanggan lain join makan sama akaknya bekal ke~~
ReplyDeletebestnya mandi2 macam nie ..
ReplyDeletelagi seronok ramai2 macam nie kan ;)
Syoknya mandi manda di air terjun.. Ahah ? Apakah yang berlaku itu ? Saspen pulak.. Hikhik! ^_^
ReplyDeletesyioknya.nmpk sejuk sja..
ReplyDeletebestnyer.. dh lama x mandi air terjun.. last pegi last year kot..
ReplyDeletebestnyaaaa~ dah lama nadia tak mandi air terjun T__T kesian kann :P
ReplyDeletekite dh penah pegi sini... mmg best!
ReplyDeleteapa maksud "kawasan komunis" tu? ada kaitan dngn sejarah?
ReplyDeletewah bestnya mandi manda..& makan2...paling suka pic akak & hubby
ReplyDeleteutk mnjwb pertanyaan Aima,
ReplyDeleteyeaaaaa btul. dulu labis adalah kwsn panas tmpt prsembunyian komunis. dn skang kwsn ni masih mati tiada pembangunan
seram pulak kawasan komunis tu..haihh...byk betol pic...sweet belako...hihi
ReplyDeletewaaa...meriahnyaa..!
ReplyDeleteseronokkan bila buat aktiviti macam ni...
Bestnya M tengok suasana kat situ Kak Niena..mesi tenang ja beriadah kat situ kan
ReplyDeletebestnya berpiknik kat waterfall. kawasan komunis tu ape kak?
ReplyDeletewah happening habis la nengok kak niena..best2
ReplyDeletewahh..best tu berkelah ramai2
ReplyDeletebestnya CiM tgk air terjun dia..rs cam nk tejun jugak lah..
ReplyDeleteehem2..org lain sibuk mandi korang sibuk mkn eh...haha
seronoknya berkelah beramai2//isyk komunistuh meremang lak bulu roma
ReplyDeleteBayar x masuk cni?
ReplyDeleteBODOH PUNYA PREMPUAN..PAKAI TUDUNG DENGAN LEGGING KETAT
ReplyDelete