31 March, 2012

EARTH HOUR 2012

Mari kita selamatkan bumi kita!!!!!!!


Malam ni kita semua ramai-ramai padamkan semua lampu di setiap pelosok ruang termasuklah cahaya dari laptop, TV, esbox, lampu kecemasan. Kalau boleh offkan aircond, offkan kipas, tutup semua suis barang elektrik dan keluarlah dari rumah anda. Duduk kat tembok sambil hidup udara segar, makan burger, borak-borak dengan jiran, sapu halaman rumah, main basikal pusing keliling taman..... Masa nilah kita nak mempereratkan silatulrahim diantara ahli keluarga, ibu bapa dengan anak-anak, sesama jiran-jiran tetangga, kawan-kawan,,,, cool kannn....

Seingat saya, ini adalah tahun ke-4 saya menyokong Earth Hour. Earth Hour telah bermula secara besar-sebaran di Sydney pada tahun 2007 dan kini menjadi acara tahunan seluruh dunia. Ada web juga mengatakan Earth Hour ni sudah dilancarkan sejak tahun 2003 di Korea Utara tapi masih belum mendapat sambutan dari banyak negara. Walaubagaimanapun, di Malaysia masih ramai yang tidak mengambil peduli program menyelamatkan bumi ini. Sedih sungguh, tak sedar ke mereka ni bumi kita dan semakin tenat?

Duduklah dalam kegelapan, fikirkanlah tentang bumi kita, fikirkan apa yang kita telah lakukan pada bumi kita, pembakaran terbuka, pembuangan toksid, pencemaran di sana-sini, fikirkan ozon yang dah semakin nipis, fikirkan pencairan ais di kutub utara, fikirkan kenapa Genting Highland dah tak sejuk seperti 10 tahun dulu....

Jadi...... bermula 8.30 malam ni, bertindaklah anda semua menyokong kempen Earth Hour. Satu jam sahaja. Bukannya lama sangat, takkan busuk ikan, ayam, sayur dalam esbox tue yeaaa....

Malam ni saya nak tengok layayang-layang di Hutan Bandar Mutiara Rini. CanteeekkkKK!!!!!!!!!!

:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

Lagu Bawa Daku Pergi Zizan Kaka kena gantung???

Bulan lepas saya ada buat entry pasal lagu Bawa Daku Pergi ni lepas dengar kat radio. En.Hubby siap dah hafal lagu ni. Nampaknya dia dengar dulu lagu ni dari saya. Hehehehe....mengelat btul.

Dalam N3 saya tue adalah saya cakap pasal lirik lagu ni yang tak berapa sesuai diperdengarkan. Tapi taklah terfikir kat kepala otak saya ni lagu ni kena gam trus atau gantung hak penyiarannya. Tiba-tiba pagi ni bila saya buka FB byk public page yg posting pasal cerita hot nie... kesian Malique, pencipta lagu ni.

Saya juga terbaca sidang akhbar dia mengatakan lagu ni ditulis kerana menceritakan tentang dia dan isteri nak pergi bercuti lama-lama tanpa ada gangguan. Tapi.....kenapa erk dia ngan isteri tue tinggal asing2 ke sampai si isteri nak kena terjun loteng sebab nak jumpa dia...erkkkkkk (opppssss....takut plak blog ni yg kena gam)

Kalau cerita lagu kontroversi mcm ni rasa ada byk kita dengar. Banyak persepsi biasa (cliche) rakyat Malaysia, ini tak bolehhh, itu tak bolehhh. Pasal lagu campur aduk bahasa pun tak boleh, lagu ada perkataan 'reformasi' pun takbleyyy...takbleyyblahhh arhhhh..... Abih tue....nak buat lagu cinta sayang menyayang geli-geli jer ke? Hurmmmm....lagu dongdang mak inang jer yeaaa ala ala klasik gituewww...

Badan penapisan lagu punnn.....tolak ansurlah sikit. Cuba duduk bincang dulu baru buat keputusan. Takkan laaaa sumer budak dengar lagu ni nak terjun loteng ikut kekasih? So, penuhlah jabatan pendaftaran skang ni setiap hari sebab budak2 belasan tahun sdg berlumba-lumba buat pastport sebab nak ikut kekasih lari pergi siam/lombok. Jadi....kalau saya dengar lagu LMFAO tu terus saya nak beraksi seksi di khalayak ramai? Sexy And I Know It....waaaaaa......

Zizan~Kaka~Malique...bersab0r je yeaaa....sat agi diorang tarik balik lah tue pergantungan tu. Perkara kecik jer. lepas ni korang buat lagu 'Jangan Gantung Daku' plak....gantung byk gantung, gantung tak bertali, gantung gambar kat bilik, gantung cinta hati di ampaian..... Hehehehe...chilL Y0!




:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

Special N3 2 Adda

Terima kasih adikku Badariah a.k.a Adda yang sudi Melagha kan diri terperuk membaca blog kakak mu yang tak seberapa nie....hehehehehe.....TQ TQ TQ

So, apa yang kamu dapat dari blog ni selain tahu apa aktiviti seharian akak yang serabut & kelam kabut nie? Hurmmmm....mesti nak skodeng akak ehhhh...hehehe tak kesahlah pownn sebenarnya. Tulis blog saja untuk suka-suka, berkongsi cerita, berkongsi pengalaman, meluahkan rasa, meluahkan ketidakpuasan. Rasanya ini cara yang terbaik untuk melepaskan semuanya yang terbuku dalam hati. Kalau nak bercerita dgn orang belum tentu ada yang nak mendengar....kannnnnn....so, kongsi jer kat sini, sesapa pun boleh baca :)

BTW, thanks Adda, nanti akak belanja cend0L lagi...



:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

25 March, 2012

HB FOURTYSIX awesome!!

U all pernah dengar nama band nie tak? Sapa penah tengok diorang perform? Pertama kali saya tengok diorang perform unplugged live kat sebuah restorant di Batu Pahat terus fallingin♥. 


Beberapa minggu lepas saya ke Batu Pahat sekeluarga menghadiri persandingan sepupu. Majlis pada hari Sabtu 10-Mar, kitorang balik malam tu jugak sebab masing-masing ada hal pada esok hari. So, bergeraklah kitorang balik berkonvoi 3 kereta. Tapi,,, sadisnya masing-masing tersangatttttlah lapor. So, diorang suruh kitorg cari tempat makan....tak kesahlah mana pun janji perut ni di isi. 2 jam ni nak gerak balik ke JB. Teringat kami dekat Restoran Bisik-Bisik, temapt pun bagus, nyaman, makanan pun sedap. Tapi....e'ehhhh dak tukar nama jadi MK Cafe & Bistro. Hurmmmm....okeylah, nampaknya tak ramai orang, mesti makanan datang cepat dan cepat kami boleh balik.

Tiba-tiba...masa kami tengah belek-belek menu, ada 2 orang budak sudah naik atas pentas sambil bawa gitar, setting-setting....owhhhh nak jamming. Ok jugak, layan ajalahhhh.....Mula-mula 2 orang budak tue asyiklahhh layan lagu endon. So, kitorg buat kesimpulan, "mamat endon nihhhh". Masa kitorg sedang bisik-bisik, tiba-tibaaa......dia layan lagu angry bird. A'ahhaaa...marah pl0p, agaknya budak 2 org tu dengar kowttt.... Budak2 dah mula perasan lagu tue, start lahhh goyang2 kepala sambil mulut masing2 ternganga. Budak2 bisik-bisik lagi minta lagu Doraemon, huhhh.....trus layan. Hahahaha....makin happy lah budak-budak bila diorang trus layan Upin-Ipin. Minta Awan Nano pun dia bagi, Cinta Muka Buku pun dia bagi. Pastu mulalah bapak2 cuba nak menguji, terus minta lagu Hotel California (click utk layan). Hahahaha, makanan dia rupanya. Goreng selamba jewrrr...layan ikut cara dia. Okeylahhhh tak dengar pelik pown. banyak gaklah lagu2 best diorg bawak, sampai kitorg tak rasa nak balik. tapi disebabkan dah nak kul 12, so kenalah blah jugak. Last skali dia layankan kitorg lagu Sweet Child of Mine (click utk layan)... Huhhhhhhh...memang terbaekKlahhh.

Malam semalam kitorg datang lagi. Layan samapi pukul 12.30. You all memang awesome!!!...
Checkout requested song.....by Eric Clapton & others performed by
 Gfadz & Iendra

~~Terukir di Bintang★Yuna~~ 
~~Tears in Heaven★Eric Clapton~~ 
~~Taman Rashidah Utama★Wings~~ 
~~Srikandi Cintaku★Wings~~
 ~~Obsesiku★Aqasha~~
~~Bila Aku Jatuh Cinta★Awi Rafael~~ 
~~Mana ohh Mana★Aizat~~


 
HB Four Six, kami sanggup drive dari JB to BP everyweek semata-mata nak tengok u all perform. 
All the best!!!!!!

Lepas ni korang checkout single album HB46 : Gadis Korea


:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

19 March, 2012

Arghhhh!!!! Assignment tak boleh submit!!!

HAHAHAHAHA...PADAN DENGAN MUKA AKU BILA ASSIGNMENT TAK BOLEH SUBMIT. TULAHHH AKIBATNYA BILA SUKA SANGAT MELENGAH-LENGAHKAN KERJA. NASIB BAIKLAH TINGGAL 1 JER SUBJECT YANG TAK DAPAT SUBMIT. HABISLAH 30% SAYA!!!

BILA TAK BOLEH SUBMIT TU, MULALAH CALL KENGKAWAN TANYA MACAM MANA DIORANG (TAKUT JUGAK KALAU SAYA & HUBBY JER). NASIB BAIKLAH RAMAI YANG TERJEBAK DENGAN SITUASI CEMAS NI. MIAHAHAHAHAHA....ADA HARAPAN NAK DAPAT BALIK 30%.

MULALAH PAKAT RAMAI-RAMAI COMPLAINT KAT WEB & FB UNI. ADA JUGAK YANG TEROVER COMPLAINT, MARAH-MARAH SAMPAI TERSEBUL AYAT2 YANG KURANG RANGUP. LEMAU LAHHH DIORANG NIE, SKALI KALAU UNI BUAT BODO, HABISLAH SEMUA. BARU PADAN DENGAN MUKA KUASA 2.

DAH PUKUL 12.30AM, TETIBA BOLEH MASUK PLAK UNTUK SUBMITION, SKALI KAT SUBMITION PAGE TU TERTULIS 'ENDED'. HWAAAAA!!!!!!! ARGHHH SUDAHLAH, PERUT PUN DAH LAPOR TAHAP GABAN, KLUAR CARI MAKAN LAGI BAGUS.

MALAM SEMALAM TIDO LEWAT, PUKUL 2 SEBELUM TIDO CHECK SMULA SUBMITTION LMS, TAPI MASIH SAMA JUGAK....'ENDED'.....TIDO DENGAN HAMPA.......

PAGI!!!!!!! KERJA!!!!!!!! KECEWA!!!!!!!!

TIBA-TIBA.................10.30AM, CHECK FB UNI, KOMEN MAKIN RANCAK. EHHHH...APSAL SUMER CAKAP THANKS NIE? AHA!!!  'SUBMITTION WILL EXTEND  UNTIL 21 MARCH 2012. HOOOORAYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!

OKAYYY, BESEMANGAT SEMULA UNTUK MENGHADAPI EXAM DENGAN TENANG.

:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget