03 March, 2011

3rd Day : Explorace Sabah






Foot print


Mencari rezeki


Wow...where are we actualy Honey?


Hurmmm... jom naik bas plakK


laluan mana patutnya kita ikut kalau nak ker Jesselton


50cen jewrrr





Bang, nak amik goggle or google?


Mat saleh ni dari New Zealand, jgn tak caya diorg cakap melayu...


Sampai sudaaa.... nak gi spa ker?

Oppssss...lemas ker I nih?


Wow!!!


Hurmmm...scuba plokk jom


Relax jerr?



Cock & Bull?


Edgars?? lapor dah nie... mana nak makan erkk?


Uihhh...kat sini rupanya. Teringat keja ploppp


Tunggu bas ... nak balik apartment semula & cari tempat makan dekat2 sana jerlahhh

:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

Day 2 : Eksplorasi Sabah

27-February-2011 Hari ke-2 kami jalan ber-2 jewrrr...explore kat internet mana2 tempat menarik boleh pergi.
Green Connection : Pusat pemuliharaan binatang yg hampir pupus

Feeding turtle. Turtle ni dah berusia beratus tahun, tapi turtle ni cedera dan dipelihara sementara waktu sebelum dilepaskan ke laut lepas apabila dah sihat.

Lobster ni hidup tau, ngeri jewr nak kena katip


Belangkas ni pown hampir pupus (hidup nih)... Sejak akhir2 ni ada org dah bukak restorant belangkas kat Kota Tinggi. Sedap ker??


Kat kampung nelayan



Pasar Kraftangan


Kanak2 ni sedang bermain baling selipar. Agak2nya mak ayah diorg sibuk berniaga, so budak2 & geng2 diorg wat hal masing2... Hurmmm bahayanya, takut kena colek jewr


Pasar Ikan Masin




Pasar Besar Kota Kinabalu



Kelapa pandan tue, memang btul2 rasa pandan...sedappppp....& menyelerakan, ndak2 bila minum dgn ice (tiada gula tambahan tue yg penting)


Udang bakor, 3 ekor RM10 (murah tak)


Ni kitorg nyer dinner, Nasi putih + Udang kecik 6 cucuk + Kepak ayam 7 keping, buah2an = RM12.00


Masa untuk tidor, sebelum tue.... explore dulu nak gi mana plopp esok



:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

Bag Pack to Di Bawah Bayu

26-February-2011 Percutian ala2 honey moon ke Sabah Negeri Di Bawah Bayu... Kenapa??? Sebab pergi berdua jewr dgn hubby. Kenapa??? Saja2 nak release tension, takleh bawak anak2, susah bergerak Jom tengok gambo :)


Ni bilik kitorg kat Apartment Api-Api

Uniq tempat nih...ptg2 budak2 dance lepak & berlatih utk showdown Check tayorr
Jembatan Tamparuli dekat ngan umah Masha Milan Londoh


Together


Gunung Kinabalu


Silbenir...


On the way ke separa ketinggian Gunung Kinabalu untuk mulakan pendakian ke puncak

Jalan bengkang bengkok


Tak lama lagi nama I akan ada kat sini (maybe)



Memorial Perang Kundasang


Tempat askar British disemadikan...ramai giler


Pukul 10mlm, nak dinner kat sini


Terima ksih tuan drebar (yg baju putih teu)


Terima kasih van...kami dah mendarat dgn selamat



:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget