10 November, 2009

Nienaphobia

Pagi tadi ada Hot check kat hotfm, tajuknya phobia atau rasa takut pada sesuatu. So, akupun bagi taulah akunye phobia, lastly Cik Suraya (penerbit) trus call suruh standby nanti Faizal akan call utk on air. Wah, tak sangka plak, Suraya kata akunye phobia mmg pelik, so apalah salahnya dikeudarakan.

My Phobia : Takut pada kapal terbang atau Heli yang lalu/terbang melintasi atas kepala aku. Wah... akupun tak sangka aku ada phobia mcm ni. Ntah yer kenapa, kalau ada kapal terbang/heli melintas aku rasa cam bederau jer, takut tak tau nak cakap. Yang peliknya aku tak takut plak naik kapal terbang. So, aku rasa aku takde phobia pada tempat tinggi (gayat) sebab aku boleh dengan selambanya naik roller coster, solero shot, eye on malaysia, daki gunung, buat bunji jumping. Bila dan kenapa rasa phobia ni terbit pun aku tak pasti. Yang paling lawak skali, Halim Othman ada memberikan nama pada rasa ketakutan aku tu, "Nienaphobia". Takpe nanti aku cari jugak nama scientifik sebenar pada phobia aku tu, itupun kalau aku berkongsi ketakutan yg sama dgn org lain especially org putih sbb diorg yg pandai nak memberikan nama pada bende2 mcm ni.

Mesti semua org ada rasa ketakutan masing2. Ada yang pelik ada yg biasa didengar. Jom kita kongsi...


:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

2 comments:

rindu madinah said...

alahai...hehehe.. akak pernah nmpk kpl trbang or heli jatuh depan mata akak ke..??hehe...
farah pn ade phobia gak..latest pnye...phobia nk masuk kbmal.. takut kereta jatuh atas kepala..hahahha

Niena said...

hahaha....
takut nak masuk KBmall ehh. jgn masuk lah. slain takut pd kereta jatuh dari atas, takut gak duit habis, kihkihkih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget