16 August, 2014

Berkunjungan di Hari Raya

Assalammualaikum semua...

Hari ini masih dalam mood Syawal. Tapi saya masih takde mood sangat nak beraya. Walaubagaimanapun, jemputan rumah terbuka kena juga pergi. In sha Allah sampai, tapi mana- mana yang tak sempat tu takde lah kan. Bulan Syawal ni lah masanya nak berkunjung-kunjungan. Kadangkala kita cuma tahu zahir saja tentang kesihatan seseorang sebab selalu hanya nampak KAWAN UPDATE STATUS FB - NAMPAK SIHAT. Tapi, sebaliknya.....dia hanya menunjukkan dia sihat sebab tak mahu kawan-kawan risau. Tapi.....kalau kita menjengah kerumah, apa yang kita tak tahu kita akan tahu.

Baru-baru ini encik hubby menghubungi kawannya konon nak jumpa. Nak datang rumah nak beraya, nak taknak takkan ada kawan yang halang kawannya untuk beraya ke rumah kan. Bila sampai kerumah kawan beliau..... TERPERANJAT.... kawan encik hubby tu sedang sakit ANGIN AHMAR. Mujurlah tak serius, masih boleh bercakap walau tak lancar, masih boleh taip sms dan berwasap.

Hari raya inilah..... kita boleh datang ke rumah sesiapa saja.
Hari raya inilah..... kita boleh menjengah kawan-kawan kita
Hari raya inilah..... kita boleh mengeratkan kasih yang jauh

----------------------------

Hari ini asalnya kami ada 3 jemputan saja. Satu daripadanya jemputan perkahwinan, tapi pagi tadi dapat 2 panggilan (kawan hubby) yang menjadikan total semua 5 jemputan. In sha Allah kami sampai.

Terima kasih yang menjemput.

Selamat Hari Raya dari kami sekeluarga.


:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

8 comments:

Tihara said...

mesti banyak open house kan

Etuza Ezawarna said...

http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/
Salam kunjungan..balas kunjungan..
Saya blog GSF juga..

Etuza Ezawarna said...

http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/
Salam kunjungan..balas kunjungan..
Saya blog GSF juga..

are_lin@yu said...

time raya lah nk jln2 ziarah semua kn nk mkn byk2 hehe

eMMe said...

Salam Kak Niena...Selamat hari Raya Aidilfitri, maaf zahir batin... kak, miss you... rasa cam dah lama tak masuk blog akak... cantiknye akak...

LYAfrina said...

alhamdulillah Cim...
selagi bulan syawal..selag tu byk jmputan.. hehe

salam aidiliti cim,
maaf zahir batin

che nieda said...

Makan.....makanan...kekenyangan

Si Matatajam said...

M beraya dlm pantang kak Niena.. Hu hu hu.. Salam lebaran dr M

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget