25 March, 2012

HB FOURTYSIX awesome!!

U all pernah dengar nama band nie tak? Sapa penah tengok diorang perform? Pertama kali saya tengok diorang perform unplugged live kat sebuah restorant di Batu Pahat terus fallingin♥. 


Beberapa minggu lepas saya ke Batu Pahat sekeluarga menghadiri persandingan sepupu. Majlis pada hari Sabtu 10-Mar, kitorang balik malam tu jugak sebab masing-masing ada hal pada esok hari. So, bergeraklah kitorang balik berkonvoi 3 kereta. Tapi,,, sadisnya masing-masing tersangatttttlah lapor. So, diorang suruh kitorg cari tempat makan....tak kesahlah mana pun janji perut ni di isi. 2 jam ni nak gerak balik ke JB. Teringat kami dekat Restoran Bisik-Bisik, temapt pun bagus, nyaman, makanan pun sedap. Tapi....e'ehhhh dak tukar nama jadi MK Cafe & Bistro. Hurmmmm....okeylah, nampaknya tak ramai orang, mesti makanan datang cepat dan cepat kami boleh balik.

Tiba-tiba...masa kami tengah belek-belek menu, ada 2 orang budak sudah naik atas pentas sambil bawa gitar, setting-setting....owhhhh nak jamming. Ok jugak, layan ajalahhhh.....Mula-mula 2 orang budak tue asyiklahhh layan lagu endon. So, kitorg buat kesimpulan, "mamat endon nihhhh". Masa kitorg sedang bisik-bisik, tiba-tibaaa......dia layan lagu angry bird. A'ahhaaa...marah pl0p, agaknya budak 2 org tu dengar kowttt.... Budak2 dah mula perasan lagu tue, start lahhh goyang2 kepala sambil mulut masing2 ternganga. Budak2 bisik-bisik lagi minta lagu Doraemon, huhhh.....trus layan. Hahahaha....makin happy lah budak-budak bila diorang trus layan Upin-Ipin. Minta Awan Nano pun dia bagi, Cinta Muka Buku pun dia bagi. Pastu mulalah bapak2 cuba nak menguji, terus minta lagu Hotel California (click utk layan). Hahahaha, makanan dia rupanya. Goreng selamba jewrrr...layan ikut cara dia. Okeylahhhh tak dengar pelik pown. banyak gaklah lagu2 best diorg bawak, sampai kitorg tak rasa nak balik. tapi disebabkan dah nak kul 12, so kenalah blah jugak. Last skali dia layankan kitorg lagu Sweet Child of Mine (click utk layan)... Huhhhhhhh...memang terbaekKlahhh.

Malam semalam kitorg datang lagi. Layan samapi pukul 12.30. You all memang awesome!!!...
Checkout requested song.....by Eric Clapton & others performed by
 Gfadz & Iendra

~~Terukir di Bintang★Yuna~~ 
~~Tears in Heaven★Eric Clapton~~ 
~~Taman Rashidah Utama★Wings~~ 
~~Srikandi Cintaku★Wings~~
 ~~Obsesiku★Aqasha~~
~~Bila Aku Jatuh Cinta★Awi Rafael~~ 
~~Mana ohh Mana★Aizat~~


 
HB Four Six, kami sanggup drive dari JB to BP everyweek semata-mata nak tengok u all perform. 
All the best!!!!!!

Lepas ni korang checkout single album HB46 : Gadis Korea


:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

3 comments:

Syairah said...

nice post ^__^ thanks for the visit. follow youu :)

nazrulhamizan said...

wah walaupun saya duduk Batu Pahat pun x jumpa lagi tempat ni hehehehe tx for da info and tq for visit my blog

Cinta Misteri said...

Nazrul, kalau nak release stress g lah minum2 ke kat MK Cafe & Bistro, dekat jer ngan KUITHO. Not bad lah HB46 nie, best recommended tau...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget