21 February, 2015

Kukup Golf Resort

Assalammualaikum.....

Malam ini bersiaran di bilik no.123, Kukup Golf Resort, Pontian Johor.



Adehhhhh.... bunyi aircond ni betul-betul mengganggu lena ku lah.

Actually, kami tak merancang nak ke sini. Pada mulanya kami nak bermalam di D'Attap Resort. Tapi, bila menerjah ke sana, fully booking pulak. Owh yaaa...nama pun dah bertukar rupanya. Tak ingat namanya, in sha Allah saya akan review nama tempat tu nanti.

Di Kukup Golf Resort ni, ada kolam mandi besar untuk anak-anak dan juga kolam renang bersaiz olimpik yang berasingan. Kalau tak silap, kolam ni dibuka pada orang awam juga sebab masa kami sampai tadi nampaklah ada yang hanya datang untuk bermandi manda disitu. Yang seronoknya, di sini, BOLEH BAWA MASUK SEGALA PERIUK BELANGA. Tak kesah punya, tak macam sesetengah resort atau team park yang menghalang secara keras membawa segala makanan luar termasuklah botol air doremon yang berisi air putih. Tapi, agak-agaklah kot, bila dah diberi kebenaran seperti itu, silalah menjaga kebersihan yeaaa....



Mama & Papamalas nak terjun ke dalam kolam. Perati jer budak-budak ni mandi, sebab sampai pun dah lewat kannn.... kami bertolak dari Senggarang lebih kurang pukul 3.30pm, sampai resort lebih kurang 5.30pm. Actually taklah jauh sangat, tapi sebab banyak sangat berhenti, nak beli barang-barang nak buat BBQ, dan yang paling haru biru sekali nak mencari arang. Punyalah payah bila kebanyakkan kedai tutup time Raya Cina ni kannn....









Kolam tutup dalam pukul 7pm tu, so bergerak lah kami ke bilik. Lepas maghrib.....apa lagi membakar lah kami. Apa adanya...



Tidur pun semalam jer. Bak oata orang tua, jan tidak....nak melayankan budak-budak ni nak mandi kolam. Hurmmmm.....rasanya macam nak usulkan lah umah ibu mertuaku itu, buatkan 1 kolam mandi untuk anak cucu...kikikiki.....

Ok....daaaa... selamat malam. Esok nak sambung mandi. Hurmmmm....tak sure lagi nak terjun ke tak. Malas sebenarnya ni.

Pssstttt....makin menjadi-jadi pulak bunyi aircond ni.

:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

2 comments:

Chic Na said...

bestnya kak.. tringat mama citer ms kat johor dulu nk makan seafood best pegi kat area kukup la.. byk ye situ kak?

cikna pun on off jgk ni blogging.. ikut mood & masa.. study so far ok je.. akak lak camne?

LYAfrina said...

lamanya x dtg sini...

cantik kolam tu..seronok ank leh mandi2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget