24 September, 2015

Selamat Hari Raya Qurban

Alhamdulillah.......selesai sudah ibadah qurban kami hari ni. Tahun ni, kami masuk ladang untuk melihat ibadah Qurban, di Kampung Bukit Batu, Senggarang.





Jauh jugak nak masuk ke dalam ladang ni. Terkesima bila tengok banyak lembu, kambing, kambing boer, biri-biri, seladang, kerbau dan juga kuda.












Dah berada dalam ladang sawit ni, bila nak keluar terkial-kial lah. Almaklumlah budak-budak bando ni kan. Taknak dia nolong melapah, so dah masuk tadi bertunda kereta. Bila keluar sendiri menyanyah-nyanyah. Tiba-tiba melintang kedak lembu kat tengah jalan. Camno nak keluar ni???




Bila dah dapat lepas galangan, melompat keriangan laaaaa budak-budak bando ni



Yeahhhhh......



Hakak belanja selfie sekeping dengan anak sedara yang cun melecun ni bersama seekor lembu besaqqqqqqq bakhang.

posted from Bloggeroid


:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

3 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Siti Rohaida Yusof said...

banyak jugak daging korban yang akak dapat tahun ni.wah..nampknya ada jugak blogger jb ni ye..salam kenal

NURUN said...

bestnya. sy ada lg 3 kilo dlm peti ais. dh habis pk nk masak apa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget