25 August, 2009

Lamanya dah tak update

Salam Ramadhan...tak kesahlah walaupun kita dah nak masuk hari ke-5 puasa.
Lately ni busy memanjang, sampai tak sempat nak update blog ni. Aduhh....byk jugak cerita yg ketinggalan. Kat kepala ni nak cakap macam2 tapi....Alhamdulillah, segala perancangan & tindakan seperti yg dirancangkan walaupun tak se-gah mana. Cuma tak berkesempatan menzahirkan di ruangan ini.

Tahun ini dh masuk tahun ke-2 Danish (my first son) berpuasa. Tahun lps rasanya dia yangyok kot. Lom berapa paham, tapi masih boleh bangun sahur. Asalnya dia berpuasa sbb kawan2 dia di sekolah ada yg berpuasa, so malu lah tu. Tahun ni pun dia excited jugak nak puasa. Tapi, kesahehan puasanya tu Tuhan jer yg tahu. Biasalah budak ni kat umah, mana lah kita nak tahu. Kot2 ada 'ter'minum air ker, 'ter'makan ker. Tapi bila ptg, tanya kat Aqil (Adik Danish) "Adik puasa tak?" so dia jawab "Takkkkkk" dan bila tanya "Abang puasa tak?" dgn bersemangatnya Adik jwb "Puasa"... ye ntah ye....but Syukur Alhamdulillah ler kalau betul (Takut Abang dah rasuah adik jer...heheheheh)

Kesebokan yg melampau sebulan 2 ni adalah kerana "PINDAH RUMAH BARU".....
Nampaknya tahun di kami anak beranak di rumah baru. Selama ni dok menempel kat umah mak. Lama jugak perancangan nak keluar buat haluan sendiri, baru sekarang terlaksana. Kesian kat mak ayah, sbb rumah meka tu besau begendang, tapi takde org. So, Adik bongsu tu tak lama lagi tamat pengajian, so kitorg bagi peluang lah plak kat dia teman mak ayah kat umah. Harap2 dia cari kerja dekat2 umah dan kalau nak sambung ke peringkat yg lagi tinggi pun, harap2 mohonlah Uni yg dekat2, UTM ker at least leh dok umah jer..

So, hari baik bulan baik ni, kami sekeluarga memohon ampun dan maaf (mungkin terlambat sket) kalau ada tersalah cakap ker, terkutuk ker, tersindir ker, termengumpat ker, ter ter ter ker, harap2 lah dpt kiranya dimaafkan seikhlasnya. Semoga kita sama2 dpt menjalani ibadah puasa ni dgn hati yg suci dan bersih...
:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

1 comments:

Phillips said...

They must be always prepared to serve people in any situation. Nurses feel that they are overworked due to the fact that there are few nurses in healthcare settings. There are also colleges for nursing that offer the same courses through the internet. Certified Nursing Assistant Work Tulsa Ok Medical profession is consists of many noble professions, nursing is one of them, nurses give nursing care to patient at home or at hospital, they are professionalized in their work they are well enough to know patients problem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget