02 August, 2009

Part 3 : KTM hampeh

4.00pm : Kami tiba di stesyen Keretapi Kluang untuk menunggu ketibaan keretapi seperti yang dijadualkan pada 5ptg. Tapi malangnya keretapi delay hingga pukul 5.30ptg. So, apa lagi, kamipun take advantage lah nak merasai Kopi Kluang yg popular ni. Kopi memang menjadi favorite me & my hubby. Seorg pakcik yg menjaga landasan bagi tahu, kepopularan Kopi Kluang ini hingga membuatkan ada org yg menaiki keretapi dari Butterwoth semata2 ingin menikmati rasa kopi sebenar dan dlm masa yg sama mengambil tiket balik ke Butterwoth. So sementara dia menunggu keretapi ke utara tiba, dia akan duduk dlm kedai minum kopi dan makan roti bakar. Aduhhh sedapnya hingga menjilat jari. Tapi mmmg sedapun, kitorg siap beli serbuk kop & jem roti lagi tuhh... Pihak kedai menyediakan 2 ruang yg berasingan 1 di bhgn dlm dan 1 di bhgn luar.

Duduk kat dlm kedai kopi tak boleh lama, kesian dgn pelanggan lain yg kat luar tak dpt masuk. Macam kami juga tadi. So, bila kami selesai makan kenalah bayar & angkat kaki. Sementara nak tunggu 5.30, kitorang isi masa terluang dengan photo shoot, sembang, borak, dok termenung, ada gak yg terlentuk ngantuk almaklumlah dah berendam dlm air. Budak2 biasalah, main lari2 tapi kena gak ingatkan tak boleh melebihi line kuning. OK, bahaya!

5.30pm : Keretapi tak sampai lagi. Bila Pn.Salwa check, diberitahu train delay again until 6.30pm. Aduh... 1 jam lagi, wah luar. Tapi rasa kenikmatan minum kopi dlm kedai lagi best, so kitorg kenalah tunggu smpi ada yg keluar baru boleh masuk & chop tempat. Sedangkan kat luar masih byk lagi kerusi kosong yg boleh di isi... hehehe tak sama beb.

:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

1 comments:

9n0L4 said...

nape font entry ni lain lain kak. hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget