29 April, 2010

Pregnancy Detector.....

Hmmmm....mesti tertanya2. Biasanya kita dengar pregnancy test or pregnancy kit. Tapi sekarang I ada pregnancy detector...

Ni laa nak citer...menarik gak sbb tak penah jumpa. 2 kali I pregnant apsal ler takde si pregnancy detector ni... "si"??? orang ker animal ni...musykil kan. Sebenarnya yg I maksudkan Pregnancy Detector ni adalah seorang rakan. Hahaha....lawak (takper ahh kalau u all kata tak lawak), so meh baca kalau nak tau lawak ker tak lawak.

Adalah sorg budak kecik ni kat tempat keje I. Dia ni lom kawin lagi, tapi coming soon sbb dah bertunang. Si minah ni ada penyakit mabok...bukan mabok yg minum2 tue, ni mabok laut, mabok kenderaan, mabok jalan jauh dan seangkatan dengannya. Susah gak kalau ada penyakit mabok ni, susah nak bejalan. Kalaulah I ada penyakit mabok ni, almaklumlah tak sampai ler I kat Sawak. Jangan kan kata Sawak, balik BP pown almaklumnya tunggu raya ajerlah. Maka juga tak menjamah ler I nak obersi...

Ni balik pada citer minah mabok semula. Walaupown dia ada penyakit mabok, tapi dia ada kelebihan yg org lain takder. Haaaa tu lah yg I cakapkan siang2 tadi, "Pregnancy Detector". Nak tau naper I gelarkan dia mcm tue....jeng jeng jeng....

Kat tempat keje kitorg tengah sebok org berbadan 2. Alahh...biaasalah ada yg kepoh-kepoh, tapi ada gak yg nak senyap2. Mcm I dolu2, dah nak masuk 6 bulan baru ahh org lain dpt hidu, itupown main tembak sbb I tak coti solat. Nak tak nak ngaku jerlah, bukannya takde laki nak main biarlah rahsia nih. Nak dijadikan cerita, si cik kak kenit nie asyiklah mual2 muntah2 sampai merah padam muka. Kitorg pelik gak sbb setahunya dia mabuk berjaln ajer, ghupenyer ada mabuk lain. Hmmmm....idung dia ni boleh detect org mengandung. Tak percaya??? Kalu kawan2 kat tempat keje mesti percaya, sbb leh tengok depan mata. Tapi taktaulah you allss nak caya ker tak?

Situasi 1:
Is (bukan nama sebenar) mmg kitorg tau dia pregnant. Tapi bila tiba2 dak kenit tue mual2 muntah2, so kitorg tau ahh Is (bukan nama sebenar) yg tempatnya di bangunan lain dtg ker opis kitorg. Hmmm sah, mmg Is (bukan nama sebenar yg datang) yg dtg, temengah2 naik tangga (opis kitorg tingkat 1).

Situasi 2:
Kat opis kitorg sendiri mmg ada 2 org yg pregnant. Bila salah sorg atau 2-2 ibu mengandung ni masuk opis jer (sbb 2-2 ni kejenyer kat dlm lab, sebelah jer opis kitorg) mulalah si kenit ni rasa mcm nak pitam, pening2 kepala dan ntah apa2.

Situasi 3:
Baru2 ni dia muntah2 teruk sgt, so kitorg ni teracari2 ahh sapa lagi yg pregnant. Cari punya cari, ghupanya ada sorg microbiologist yg berkemungkinan pregnant jugak. Microbiologist ni mmg slalu dtg opis kitorg kutip report. So taudah, sbb bila microbiologist ni on d way ke opis kitorg, mulalah si kenit ni loya2 & termual2.

Situasi 4:
Bangunan opis kitorg ni pecah2 antara department dgn department lain. Kadang kala si kenit ni akan pergi ke Main opis. Balik jer dari Main opis, muka dia mesti pucat lesi, kuar masuk toilet. Sebabnya, kitorg nyer receptionist pown pregnant gak anak ke4.

Situasi 5:
Haaa arini dia mual2 muntah2 loya2 lagi, maka kitorg tercari2 sapa plak yg pregnant ni. Di cari2 siapakah yg akan menghampiri department kami......haaaaa cari punya cari, kitorg spot ahh ada sorng cik kak dari department label, ada dtg opis kitorg siang tadi. Investigate ler kat laki dia (laki dia keje kat production-kira husband & wife keje 1 bumbung), laki dia sudah pecah lobang... "org umah aku dah 2 bulan tak dtg bulan" kwangkwangkwang......

Dak kenit...dak kenit... kabor2nyer dia nak naik pelamin lagi 6 bulan tak pown bulan 6 tahun dpn. Macam manalah gamaknya bila dia pregnant yerrr....

Macam2 penyakit org....ada ubat tak penyakit nie yerk....?

:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget