28 April, 2010

TIARA BEACH RESORT PDNS - Mini Familyday JPPH

Bercuti Lagiii.......

Biasalah coti-coti Malaysia...menyambut seruan Menteri Perlancongan Dato' Dr. Ng Yen Yen.

Minggu lepas I sekeluarga bercoti lagi ke Port Dickson, Nogori Sembilan. Sonot jugak, jln2 bawak mak & ayah, lagilah mak kata dia tak pernah gi Nogori. Gumbira rasa dihati dpt riangkan mak ayah...hehehe...



Konvoi kereta Unit 1, JPPH-JB bermula di Machap...Ntah apa2 jewr, biasanya org kalau berkonvoi dari destinasi awal, tapi kitorg lain sket. Kata jewr berkonvoi, tapi memasing tak tau nak kuar pukul berapa. Asalkan kitorang ketemu akhirnya di destinasi pertama. PANTAI SRI PURNAMA.

Sampai kat PSP lebih kurang kul 1ptg, tapi ada gak yg lom sampai lagi. Acara pertama adalah sukaneka...seronot giler, tapi panas ya amett...



Dah puas beseronot, lunch (huh..kul 3 br lunch, hampeh lak tue sumer takde) makan jer apa yg ado. Nasi dah habis, mee goreng pown lambat, air pown lambat, minum air paip jerlah gamaknya. Pastu chow ahh ke Tiara Beach Resort (beach resort yg takde beach). OK lah tue...banyak gak award yg Tiara Beach Resort ni ado :-



> National Occupational Safety and Health Excellence Award 2007 ( Top 3)
> World's Third Best Hotel Chain 2007
> Top 5 HAPA Family Award 2007-2008

Dah kat Tiara, aktiviti bebas...berenang kuak bebas...mandi bebas...pakaian bebas... tapi opss jgn bebaskan semua pakaian.

Malam tu kitorang makan kat restoran tepi jalan Restaurant Nazreen. Booking oleh En.Saron a.k.a. UncleSawan, En.Fitri & En.Ujang. Nasib baik dah booking awal, kalau tak... dok terpacak jerlah tunggu meja. Dah booking pown tak cukup tempat duduk, macama mana ni AJK makanan? SPM Matematik tak credit ker?

Lepas makan, jln2 kat Pantai Port Dickson, ok awhh crowded gak pekan dia. Almaklumlah mlm tu ada pasar malam. Tujuan utama nak cari BAJU MERAH. Hmmm esok nak gi Thailand...hehehe... Canggih tu Pantai PD, open wireless. Padan ahh mat & minah yg dok kat bench tu sumer kepit laptop. So, bila town JB nak wireless free nih...???

Ahad pagi lepas sarap, di laporkan anak2 I lah antara org pertama yg terjun dlm kolam... ishkishkishk....Sarapan ditaja/dimasak oleh En.EdySamsinor (taktaulah btul ker eja). Lepas tu sumer sambung mandi termasuklah cik abg2 yg nampaknya bergelut2 main bola air. Taktau nak klasifikasikan sukan apa tu. Kul 11am sumernyer mengeluh sbb TIMES-UP...back to room & prepare to home.
Wah...kul 1pm sumer dah kumpul depan Main Office nak pulang kunci. Chechh...siap susun2 kete lagi tue, nak dekat 1/2 jam gak nyusun last2 amik gambo sebijik keter pown tak nampak.

Hmmm...seronotttttt gak ikut dak-dak JPPH ni.... Masuk ni dah 2nd time me & family ikut diorg... Yg mana ketua dajah erk...buat lah lagi, gi obersi ker, OK gak...

OK TataTitiTutu....
:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

4 comments:

Anonymous said...

der..ada correction skt der. tempahan makanan termasuk oleh sedara ujang. yang tempah set juga sedara ujang. apa la ujang, lu math dpt bape ni jang? :D
sbnrnya eden pon tumpang aktiviti org je. tp bagus ada aktiviti gini mengukuhkan persahabatan dan semangat berpasukan. dengar kabar ketua darjah nak wat trip jauh pasni. dan selected persons je. tak tau la jd tak. dan tak tau la adakah diri ini dipelawa :(

NienaRizal said...

Owhh en.misteri...sowey ahh tersalah plak..ok, I akan tambah nama en.Ujang skali...wahh sumer nak glamour nih.

Saper ketua dajah tue, nak nanya ler did I will invited? nak ikoooottttt... kasi ahh I ikut, nanti I janji akan tulis pasal trip tue & masukkan nama ketua dajah tu CapsLock lagi & bold.

Mr misteri said...

Ketua darjah en. eddy ler. wlu kecil orgnya tp hebat. penuh inspirasi dan ke sportingan. (ni gua dah up dia ni agak dpt ikut tak hahah...)

NienaRizal said...

Owhhh en.EdySamsinor tu ker... cute cute cute (bodek nih) :)

Takper...I guna kabel BESAOR punya. Sok I akan menjalurlebarkan kabel I ke bilik ketua dajah yg dimaksudkan.

Agak2 I dpt ikooottt tak yer en.misteri?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget