18 May, 2010

Keperluan untuk pergi Holiday, especially ke Pulau

Hujung minggu ni, aku akan bercoti (berhoneymoon) berdua ngan hubby ke Pulau Tioman. Actually percutian tersebut disponsor oleh Sunward Pharmacetical Sdn.Bhd. Kami bertolak pada hari Jumaat 21/5/10 sehingga Ahad 23/5/10. OK ahh tue, 3 hari 2 mlm (siapa nak bagi). Nak tau kitorg menginap kat mana, Berjaya Hotel (5star tue).....

Kadang2 klo jln gmana2 ni, ada aja yg brg yg teringgal kat rumah. Nasib tak baik, ada barang penting yg tertinggal. Hopefully ini dapat membantu saya, tak semuapun yg wajib dibawak (Thks to Ms.Naema who proposed this list):


Keperluan wajib


  • Duit / kad ATM / kad kredit - buat beli souvenir atau benda² lain

  • Kad Pengenalan - lesen memandu tak penting kot, bukan nak driving pon kat sana

  • Handphone - buat main internet pakai WiFi hihihi

Pakaian

Bawa secukupnya utk siapa yg malas bawak beg besar
  • Baju biasa - naik turun feri & bersantai di tepi pantai yg indah -

  • Baju mandi - tak kira la swimming suit / swimming trunk / bikini (hint²)

  • Baju tidur

  • Underwear - disposable boleh, yg biasa pon boleh. Siapa nk rasa seksi, tak yah bawak

  • Baju untuk dinner ♣Hawaiian Nite♣

  • Towel - kalau tak mo pakai yg hotel dah bg

  • Sweater

  • Stokin

  • Topi

  • Spek mata hitam

Toiletteries

bawa size kecik je, buat pakai 2,3 hari. tak pon share dgn teman sebilik

  • Sabun mandi

  • Syampoo

  • Berus gigi & ubat gigi

  • Pencuci muka

Barang² keperluan perempuan :)


  • Peralatan mekap - foundation, bedak, lipstik, eye shadow, eyeliner, blusher, make up remover

  • Mosturizer

  • Lotion

  • Deodorent

  • Sunblock - kalau takut hitam

  • Minyak wangi

  • SIkat rambut

  • Tisu

Barang² lain


  • Peralatan sembahyang - sembahyang jgn lupo

  • Charger - charger hp, camera

  • Kamera - apalah guna bawa charger kalau kamera tak bwk

  • Bateri Kamera

  • Ubat² - ubat mabuk (Dimenhydrinate Tab), Pamol Tab, Polarax / Polarine Tab, Sunizine Tab hahahaha

  • Minyak angin

  • Air - Mineral water dll (kat sana mahal)

  • Jajan

  • Plastik xtra - isi baju basahan

  • MP3 / MP4 player
Harap2 takde yg tertinggal, kalau tak haru ler kena beli kat sana. Dah ler Mahal2 belaka.....

:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget