04 February, 2012

Bawa Daku Pergi???

Mula-mula dengar lagu syo0k jerrr....tapi bila banyak2 kali dengar macam ada sesuatu tak kena pada lirik lagu ni. So, apa lagi bermulalah pencarian di google 'lirik lagu bawa daku pergi zizan dan kaka'....hurmmmm dapat dah. Saya post kat sini ehhh, mari kita check.



bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi
malah kita
tak perlu kembali

tengah malam nanti
tolong jangan lupa
jangan mungkir janji
aku dah teruja
sudah cukup lama
aku tunggu saat ini
sejak kali terakhir kau hantar pulang
hidup sungguh sepi
tolong jangan bilang mama
tolong jangan bilang papa
malah jangan bilang teman karibmu
jangan bilang sesiapa

oh, buku merah jangan lupa bawa
moga-moga belum tamat tempoh
kali ini kita pergi lebih lama
pergi lebih jauh, ayuh


bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi
malah kita
tak perlu kembali

mata dalam kaca, topi berceloreng
sarung tangan hitam, atas muka ada topeng
hanya perlu siul, tidak tekan loceng
hero sudah sampai, cepat terjun dari loteng
kita terus ke sempadan aku pacu, engkau bonceng

bawa bekal air muka cuci aib bopeng
lari dari kewajipan, tanggungjawab ponteng lari dari kenyataan, mula kisah dongeng

tinggalkan dataran, puncak dunia kita duga
tinggal kemewahan cuba cara hidup purba
lari-lari baling bola salji depan gua
sambil cari yeti kita boleh cari (what?)
tinggalkan dataran, puncak dunia kita duga
tinggal kemewahan cuba cara hidup purba
lari-lari baling bola salji depan gua
tidak jumpa yeti moga-moga jumpa syurga

bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi
malah kita
tak perlu kembali

bila kita pergi
apa kan berlaku
siapa kan peduli
siapa ambil tahu
hidup kita tempuh
untuk apa saja
tidak kira mana kembara membawa
kita kan bersama

oh, buku merah jangan lupa bawa
moga-moga belum tamat tempoh
kali ini kita pergi lebih lama
pergi lebih jauh, ayuh

bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi
malah kita
tak perlu kembali

Setelah diamati.....saya rasa lagu ni tak sesuailah. Lagilah sekarang ni byk sangat budak perempuan lari ikut kekasih pergi lomboklahhh...kawin kat siam laaa....tinggalkan keluarga duduk rumah jantan tu lah.... Dan skang ni kluarlah pulak lagu Zizan-Kaka ni. Makin menjadi2lah nampaknya nanti.
Tapi....boleh kah saya suruh semua stesyen radio hentikan penyiaran lagu ni???
Tak boleh kotttt.....tapi.....melodi lagu ni best laaaa.... apa kata tukar lirik dia kasi yang lebih enak skit didengar. Skang nak check plak sapa yang buat lagu nie.....



Pesanan Penaja:
JANGAN BIARKAN ANAK DARA ANDA TERBUAI DENGAN LAGU NI DAN LARI IKUT KEKASIH HATI

:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

1 comments:

Anonymous said...

We stumbled over here from a different web page and thought I might check things out.

I like what I see so now i am following you. Look forward to
looking into your web page yet again.
Take a look at my website ; kolagen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget