24 May, 2011

Pasangan Anda Curang???

Macam-macam kita dengar sekarang nie.
Sang suami main kayu 3
Sang isteri durjana selingkuh
Sang suami mengorat anak dara
Sang isteri cuba2 nak jadi anak dara


Macam mana nie? Mana ikrar mereka sewaktu diijab kabulkan dulu? Ada tu yang dah bepuluh tahun kawin, anak pun dah 2-3 org, anak2 dah sekolah, dah faham masalah orang tua, tapi org tua yg tak tahu nak selesaikan masalah, ambil jalan mudah...

Kejadian nie terjadi disekeliling kita. Tapi malang sekali kalau perkara seperti terjadi pada kita tanpa disedari. Kalau kita yang jadi mangsa pasangan tak sedar diri, nak buat macam mana? Takkan nak diam saja atau takkan nak biarkan saja atau lepaskan saja.....Ala-ala malas nak pikir, kau pergilah buat haluan kau, tak kuasa aku nak layan!!! Macam tue ker cara menyelesaikan masalah?

Rakan saya sendiri, perempuan tau...selingkuh...MasyaAllah....masuk neraka beb. Puas dah nasihat, perli, sindir, kutuk, hurmmm apa lagi, tapi bila dah dasar muka tembok longkang, mmg tak makan saman. Buat d0n0 jewr.....Macam tak buat salah. Alasannya, husband dia tak layan dia dengan baik....hurmmmm....selama bertahun2 kawin mmg tak pernah layan baik2 ker? Tak layan baik pun, 3 jugak dah keluar, tu bukan kira baik punya layan kerrrrr....Tak paham aku lah!

Selidik punya selidik, jantan yg sengal melayan tue pun laki org. Start diorg berkapel2 ni masa wife jantan tue mengandung. Nielahh jantan....yang betin4 tue pun ambil kesempatan. Baru2 ni dah siap courier sim card Celcom pergi opis dia lagi. kantoiiii.......yg tukang receipt tue mmg dah tak tahan tengok drama, apa lagi sampailah kat corong telipon aku ni haaaa....gosip hangat!!! Tukang bg info kata, member yg sedang mavuk bercinta tu asyiklah bergayut kat hp tak berhenti2. Ntah apa yg diorg borakkan pun taktaulah.

Apa lagi kitorg selidik lah, gali dalam2, ingat org tak boleh siasat gaknya. Haaaa!!!! jumpa dah jantan tue kat muka buku dia yg bermuka2 tue. Wall boleh baca beb, gambo pun leh tengok, tapi tak nampak plak jantan kep4ra4t tue ada problem ngan wife dia. Happy jewrrr....pelik tau.

PERSOALANNYA di sini.... Adakah Pasangan Anda Curang?
Jangan ingat rumah tangga kita bahagia, pasangan kita tak berlaku curang.
Jangan ingat pasangan kita baik, dia tak tipu kita selama ini.
Harus diingat Syaitan selalu mengganggu dan menghasut.

Sebelum terlambat, cemburui pasangan kita. Jangan sampai ada org lain yang ambil kesempatan .

*Dah malas nak nasihat member tue, tapi kalau tak cakap kita pun sama berdosa kerana membiarkan member kita hanyut dengan perkara mungkar. Nauzubillah.......

:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget