07 November, 2011

Cerita Aidil-Adha 2011

Semalam, seluruh umat Islam di seluruh dunia menyambut Aidil Adha iaitu Hari Raya Korban auatupun Hari Raya Haji. Tahun ni saya beraya di Johor Bahru, kemudian selepas solat raya kami sekeluarga balik ke Batu Pahat pula sambung cuti sampai hari Isnin.

Bila semua dah berkumpul di rumah mak ayah di Taman Gembira, macam-macam kerenah yg ada.

Ni cerita malam raya.....Mama, Papa, Mummy, Daddy sumer dok mengadap Master Chef, budak2 masing pegang game, yer handphone, yer PS2, yer PSP....Tapi yg ni paling menarik perhatian. 
Rambut dah macam antu kom-kom, masih khusyuk main game lagi tue. Tak rimah ker dik oiiiii....

Pagi raya, heroes dh bangun awal2 lagi. enek kata nak gi sembahyang raya kena makan dulu. Tapi budak2 ni dok bantai keropok sambal yg atok beli. Habis 1 balang.......
Atok " Dahhhh....cepat2. Nani kena sembahyang atas jalan sebelah lembu pulak...."

 
Yang anak dara 2 orang nie, macam biasalah. Wahhhh....kalau kata nak mekap, memang cepat, pantas jer ambil tuala, masuk bilik air, mandi. Kalau tak..... Masih terguling2 atas tilam lagi.
(Mcm perangai Mama & Mummy...hehehehe)

  
Paparazzi tengah sebok snap gambo atok, nenek & cucu2nya...
Dengan spek mata...ntah sapalah yg supply nie
"Ajibbbbbb!!!!!!!!!! mesti ko punya keje ehhh!"

 Yang ni lawak skit. Sumer nak dok dalam gambo, apa lagi, setting arhh camera canggih diorg memansing. Tu nampak tak cicak sekor tue, takda sorg pon cucu Tok Mail takut cicak tue. Siap ada yg nak letak atas kepala masa amik gambo. Yang perempuan pulak tue....hehehehehe.....Hadoiiiiyaiiii

Inilah hasilnya....We are Happy Family


:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

2 comments:

GBE said...

Salah satu dari kenangan istimewa yang tak dapat dilupakan. Thanks Sis.

dya bunga said...

haha..meriahnya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget