29 April, 2012

MK Lagi...Admirer Jejarimu...

Nampak sgt kitorg dah addict dengan HB46 nie, especially GFadz kannn. Admirer dengan jari jemarinya yg cekap memainkan semua lagu permintaan. Tak pernah menghampakan langsung malah setiap kali pasti mengagumkan...So, kami berdua takkan lupa tengok diorang perform stiap kali balik kampung. And sekarang, kami especially me suka balik kampung :) (it is my in law home okeyyyy)

Malam semalam GFadz perform sorg diri, ntah kemanalah Indra pergi, tapi tetap menghiburkan. Gfadz ada luahkan juga kepenatan bila beraksi seorg, tapi dia tetap teruskan walaupun tak ramai pelanggan malam semalam.

Lagu madley dari single HB46 didendangkan dengan penuh semangat sejurus selepas permintaan saya untuk lagu Joget Batu Pahat. Best lagu nie, first time kitorang dengar 2 minggu lepas (dia jugak yg nyanyi). Bila balik, kami search google lagu ni dengar penyayi sebenar nyanyi.....yesS of course comment:
 "Gfadz bawa lagi best".

video

Haaa...ni dia lirik lagu Joget Batu Pahat. Ada satu daerah tak dimasukkan....certeka daerah mana?

Tanah Yang Indah Di Negeri Johor
Batu Pahat Daerah Makmur
Sungai Mengalir Ke Kuala
Dari Simpang Kanan Dan Kiri
Di Hulu Sungai Kampunglah Medan
Parit Sulong, Pekan Nan Indah
Bukit Pasir dan Tongkang Pecah
Semerah Letak Di Utara
Chorus
Bandar Penggaram Tempat Berniaga
Ramai Yang Membeli Belah Disana
Pisang Salai Di Parit Raja
Air Hitam, Tempat Pelancong
Gunung Banang Tinggi Mengawan
Nampaklah Dari Bukit Soga
Istana Hinggap Sultan Johor
Raja Adil Daerah Makmur
Sri Gading Utuh Terbina
Rengit, Senggarang Tak Kurangnya
Minyak Beku Batu Di Pahat
Nama Diberi Sempenanya
Dahulu Kala Ia Dibuka
Oleh Dato' Bentara Luar
Satu Haribulan Januari
Satu Lapan Sembilan Empat 
Lagu Gubahan : Encik Zaidin Bin Hj. Noor (Batu Pahat)

Bestt tak lagu nie??? Bangga tue hubby saya bila dengar lagu ni. Heheheh.... Hahaha....first time bergambor ngan GFadz nie sejak rasanya kali ke 4 tengok dia perform live.







:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

5 comments:

COLTORAS said...

Tak sebut Yong Peng punnnnn

Cinta Misteri said...

Btul btul btul. Mmg penulis lg telupa tntg yongpeng

Anonymous said...

I’m creating a collaborative blog and I need to know if I can transform a blogspot blog into one where anyone can add content and edit or change the text. Maybe there is another type of blog whee you can do this.. Thanks everyone..

Anonymous said...

Thanks a ton for stating your opinions. Being a writer, I am always in need of unique and different solutions to think about a topic. I actually uncover fantastic creativity in doing this. Many thanks
HTTP://www.CoolMobilePhone.net

Chic Na said...

memang peminat setia ni. huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget