11 June, 2013

POU

Tahu tak apa itu POU?

oK, ini adalah sejenis game online. Ohhh...bukan.....ini adalah sejenis binatang belaan online. Ehhhh....bukan...bukan... POU adalah sejenis kuih belaan online.

Ishkkk...actually, saya pun tak tahu ape bendealah ni, bende ke binatang ke kuih ke ni. Kompius.... Yang saya kena tahu, saya kena bela bendealah ni bagi pihak anak saya yang berumur 6 tahun, si Aqil Hail tu.


Ok, nampak tak yang setongkol kaler coklat tu? Haaaa...tu laaa POU. Mendealah ni lah yang saya kena bela bagi pihak.

Alkisahnya, suatu hari di pejabat. Saya teringat nak call anak-anak di rumah sebab minggu lepas kan cuti sekolah 2 minggu.

Mama : Adik dah makan?
Aqil : Dah. Haaaa Mama, tolong bagi POU adik makan!
Mama : Haaa?? (mama kompius)..... pau??
              Ohhh, adik nak makan pau eh? Nanti petang mama belikan.
Aqil : Bukan adik laaaaa.... POU adik, dia mesti tengah lapar. Lepas bagi makan, mama ajk dia main game dulu tau, lepas tu tutup lampu suruh POU adik tido.

OK....serious mama kompius. Then balik rumah petang tu tanyalah Aqil apa yang dia nak sebenarnya. Lepas tu, Aqil explain mama mendealah ni.


Ok, mula-mula tengok kat notification, nampak tak? DIA KOTOR HOKEYYYYYYYY!!! Apekerrrr?

So, untuk dapatkan semula POU yang handsome macam ni, kita kena bersihkan.

Caranya.....mandikan dengan sabun.

Sebab bila POU kotor, dia akan rupa macam ni. HAHHHH! Memang serious kotor, dan nampaktak 2 ketul bawah tu? U'ukk dia ok!

Then, bila dah bersih, kena bagi makan, dan kemudian kena ajak mendealah ni main game. Hadoiiiii....tak pasal-pasal mama terjebak dengan mendealah ni sebab anak saya dowload mendealah ni di tablet saya! Kesiannya saya....
:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

25 comments:

Si Matatajam said...

Baru tau pasal POU ni..hi hi..ketinggalan sudahhh

Deq's Qienz said...

tahu akk..tapi sy xdownload pon..tp nmpknya cm nk kena dowload ja lpas baca n3 akk ni..hehee

Deqla Manjew said...

penah dgr gak tp x amek pusing.. nmpk mcm best jugak eh.. comel pulak tu...

Nurzakiah Hanum said...

mula2 ada main tp lama2 x main lagi sebab kena bela dia

elyna mirsada said...

ely pn main game nie..pou da besar tapi xtau npe kna dowlod semula sbb hilang..sedey..huhu

Kakzakie said...

Dah satu kerja ada anak angkat pulak ye:)

Daddy Ziyyad said...

dah satu kerja! hahaha..

Game candy crush pun saya dah bersara! wakakaka

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha..yui pon tgh dok bela ni..kui2..

izan mama mia said...

ehe..ak tau games nie..sbb x muat turun pun..ehe..best tak ??

Arol Mubin said...

Arol tahu pasal Pou nie pun sebab kawan2 selalu cerita kat Facebook/Twitter. Dah macam jaga baby pulak, kena mandikan, bagi makan, pastue kena tidurkan. Hehehe! :D

Yumida Huda said...

mak ai..mmg advance anak akak
terer main game bagai

Teena Tna said...

Adik beradik Teena suka main game ni, tp Teena satu hapak pun tak paham camne nk main.

Cik Nur™ said...

hahaha...hari tu adik nur ada jugak upload menda ni..pastu nur delete..dia punya marah..hahaha...

che mid said...

Jangan sampai maknya terikut kemaruk dah la ya.. mengamuk pulak anak kang..

are_lin@yu said...

wahh dh bsar dh pou..hahaha..sian mak plk kna bela eh..hihi

are_lin@yu said...

wahh dh bsar dh pou..hahaha..sian mak plk kna bela eh..hihi

are_lin@yu said...

wahh dh bsar dh pou..hahaha..sian mak plk kna bela eh..hihi

Rosmiza Ali said...

Bela pau ler pulok.. Kekekekee.. Macam2 mainan skang ni.. =)

Rosmiza Ali said...

Cubit2 RHB!

intanfirdaus247 said...

salam cim…sorry lama x mai singgah sini…haaa kiter pon donlod jugaaaaa game n..very d cuteeee sgt…duk bela dia..tambah2 kiter ni x ada anak..maka poulah tempat bermanja..akakakaka…adeh

wan nurul hezrina abd halim said...

Waaahh kak letih gak2 nak kena bela.hikhik

Chic Na said...

cikna pun ada bela dulu. pastu dah delete sbb tak larat nk jaga. huhu..

Yana Libra said...

hehe..pernah nampak gak membe main game ni..huhu~

nadia farahida said...

kahkahkahhh
lawakk kak cimmm :p
ni bukan anak dah yang mainn, mak yang beriaaaa. hahahah

9n0L4 said...

hahaha. comel la anak akak. layankan aje la ye kak. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget