01 June, 2013

Road to Bukit Jalil

Cheeewahhh..... tajuk bahasa London tu, tak tahan.

Ok, sekarang ni saya dalam bas tingting, sedang tunggu masa untuk berlepas ke Stadium Nasional Bukit Jalil bersama penyokong-penyokong pasukan bolasepak Johor Darul Tazim.
Apa tu bas tingting?

Bas tingting tu laaaa, yang selalu u all tahan tepi jalan, bas berhenti, u all panjat tangga then bagi tahu driver destinasi, driver bagi tahu harga tambang, u all pun masukkan duit dalam tabung tu. Kalau nak turun tekan loceng sebelum jumpa bus stop. Then akan bunyi laaaa...."ting! ting!". So boleh turun yeaaaa.

Owhhhh u all panggil bas awam eahhh? Kita orang Johor panggil bas ni, bas tingting. Kenapa naik bas ni???..... Sebab bas ini sahaja yang ada yang sanggup bawa penyokong JDT yang glamour ni. Sebab apa?.. Sebab pengusaha bas yang support bas untuk ke Pahang kelmarin dah serik, tak mahu bawa penyokong bola especially penyokong JDT. Sebab apa? Sebab hampir semua bas yang bawa penyokong JDT ke Pahang rosak teruk dikerjakan penyokong pihak lawan. Termasuk ada driver yang cedera. Sebab apa??? Entahlahhh, yang baling batu tu orang zaman batu tak bertamadun gaknya.

Mudah-mudahan perjalanan kami hari ini selamat pergi dan balik.

TMJ bersama kami. Allah sentiasa lindungi kami. Walau apapun yang terjadi, kami tetap sokong JDT.


:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

19 comments:

Teena Tna said...

Selamat menonton !! Jaga keselamatan ye..

QasehnyaRania said...

selamat menonton cim.
jaga diri di sana:)

*rindunya naik bas ni.masa kat masai selalu la naik pergi larkin.. hhihi

Hanih Borhan said...

Hahaha...comel je, lepas ni nak panggil bas tingting jugak...

Lyeen De Syifa said...

Wah...lyeen org sabah..tp minat tgok baju jdt...hahaha..lps ni nak beli baju bola jdt..bhahaha

izan mama mia said...

slmt menonton..wah semangat betul nak tgk bola tuu..mg perjalanan selamat pergi dan balik dgn kemenangan...

Rosmiza Ali said...

Tu dia! semangatnya! Apa pun selamat menonton CIM.. =)

Chic Na said...

semoga semuanya selamat.. bestnya berkonvoi. ;)

Cik Nur™ said...

Terbaik Kak..!
Semangat tu penting...
Moga selamat semuanya...

m.u.l.a.n said...

tahniah jdt... !!!

BUNDA a.k.a KN said...

Salam hujung minggu dan tahniah dari bunda...

elyna mirsada said...

wow CM memang minat bola ker?

ieda immi said...

tahniah johor mara ;)

shafiq said...

hoho , saya kelantan kak , final jyeahh , hehe ,

Deq's Qienz said...

akk mmg minat bola kan..sy xtahu pekembangan bola nih..huhuu..maaf ya kak lama suda sy xsinggah sini..

Mrs Velentine said...

tahniah sebab JDT ke final..

Deqla Manjew said...

wahhh kak cim ni semangat betol la.. jelajah kot nk tgk bola punya psl...hihi...bas tingting..?? 1st time dgr...huhu...

dya bunga said...

First time dya dgr bas ting2.. Ingtkn ada ting2 dlm bas. Hahhahaha

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

peminat tegar bola nih hehehe

intanfirdaus247 said...

tudia...semangat nya cim..hehe..dekat sgt dah dengan umah kiterrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget