10 June, 2011

KL Gangster ... (vs Young & Dangerous)

Semalam berkesempatan tengok KL Gangster lakonan Aaron Azin (pssstttt....ada org kata hubby I muda2 dulu muka macam Aaron Aziz....yerrrr ker???)




Cerita mmg ganazZ laaa, credit utk Shamsul DYS sbb sebelum ni kita 2 org mmg mengutuklah mamat sorg yg kaku ni. Tapi sekarang....tdg lagi. Congratulation Shamsul & the crew...




Agak keterlaluan tak kalau saya cakap KL Gangster ni dah macam Young And Dangerous...ala filem Hong Kong tue, filem tu saya tengok masa sekolah2 dulu. Tapi KL Gangster takdalah sampai tunjuk babak penggal kepala & kerat2 badan.





Nak komen skit, cerita OK tapi pergerakan camera terlampau laju pada sesetengah babak seperti hendak menyembunyikan pergerakan2 martial art yg sumbang. Pening kepala tengok bila beberapa babak tu di pantaskan dan camera seperti tak tentu arah. Tapi, pujian diberikan pada Aaron Aziz & Adi Puta (dua2 saya suka) sebab kemahiran & pergerakan seni mempertahankan diri mereka memang nampak natural....hurmmmm mmg ada simpan dalam kot...dasyat 2 hero Made in Singapore ni.




Tapi ada cerita tak sedap didengar disebalik penayangan filem ini. Dengar2 ada satu kumpulan toooooottttt yg mengelarkan mereka sebagai 3tooootttttt nak saman cerita ni. Apa kes?? Meka meka ni kata KL Gangster telah membongkarkan rahsia persatuan mereka, dari cara hidup, pergerakan tingkah laku dan beberapa perkataan yg mereka biasa gunakan.




Hurmmmmmm.....termakan cili padi agaknya. Jadi saya sarankan pada Kerajaan Malaysia & Jabatan Agama Islam agar mengharamkan pertubuhan mereka jika mereka meneruskan niat untuk menyaman...kerana, kalau btullah KL Gangster telah benar2 membuka aib mereka, jadi TAHNIAH untuk KL Gangster. So, satu Malaysia boleh nampak inilah kerja persatuan itu....rupa2nya. Jadi untuk persatuan toooottttt, kalau dah terror sgt sambunglah KL Gangster PartII.

:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

2 comments:

cik sakura said...

malam nanti baru cik sakura tengok..hehe..terlambat dah..

Taylorkxce said...

malam nanti baru cik sakura tengok..hehe..terlambat dah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget