18 June, 2011

MAHARAJA LAWAK MINGGU KE-12, JOHOR BAHRU.... giler dasyat

Giler dasyat penangan Maharaja Lawak nie. Bila kedatangan diorang untuk semi-final di Stadium Tertutup MBJB, Johor apalagi semua orng berpusu2 nak tengok lawak alaf baru secara live. Tiket diberikan secara percuma bermula pukul 3 ptg. Tapi................................. awal pagi lagi org dah start beratur nak dptkan tiket. Giler arhhhh.

Dah penat2 beratur berhimpit2 nak dptkan tiket, last2 kul 4.30 gate tutup tapi abg2 besor tue tak plak cakap tiket abis. Harapan agar ada edaran tiket lagi...tapi HAMPEH! tapi seyeesss...menurut laman MEDIAMALAYA Johor Bahru lah yg mendapat sambutan tiket paling hebat. Giler Arhhhh!!!!!

Masa nie, bdk2 raja lawak yg dah tersingkir sdg buat show free. Tiket2 free gak diedar sapa dpt jwb soalan cepu cemas.

i tunggu lagi kot2 mlm tue last2 sumer org dibenarkan masuk walaupun tanpa tiket...tapi HAMPEH!



Masa malam pukul 8pm, pagar masauk dibuka. Tapi sama jugak, yg ada tiket pown kena berhimpit2 utk masuk ke stadium. Tak ada sistem btul! Dan kat dlm stadium, tangan masih pegang tiket yg dikoyakkan jugak, masih ada yg tak dapat duduk. Hurmmm....gilerr arhhh punya ramai manusia malam tue.


Actually saya ada tiket 1 jer, itupun org yg bagi. Time kacih utk Ajeeb Murai.com coz bagi tiket lebih kat family dia. Pak Ehh dia lah yg murah hati nak kasi tiket yg 1 tu kat saya. Tapi... takkan saya jer ada tiket, abih masuk stadium sorg2 gelak guling2 sorg2... Perghhhh tak sanggup. Kitorg plan, saya masuk dulu lepas tue pas tiket kat celah2 mana then hubby plak masuk (means guna tiket yg sama). Tapi...HAMPEH coz bonzer2 tue dah koyakkan tiket masuk. Bila saya dah ada kat dlm kul 9pm tue, hubby masih kat luar, tercari2 lubang2 yg boleh muatkan badan dia nak cilok. Ermmmm...boleh ker?

Finally, hubby dpt masuk juga. Ada lubang rahsia yg org lain tak nampak. Keh keh keh...cai yok cai yok... Maka dgn keberjayaan hubby cari lubang rahsia tue, dia ajaklah skali kawan keje saya yg nama Zul ngan member dia (actually 1 keje gak tapi lain depart. tak tau nama). Yeaaaa....Berjaya!!!! Walaupun saya dah dpt tempat duduk yg agak selesa, tapi saya sanggup berhimpit2 sekali lagi utk bersama2 hubby walaupun terpaksa tonton Maharaja Lawak sambil berdiri dicelah2 org ramai yg ramai gilerrr....


Malam tue saya ketawa benar2 macam org giler. Sebab peduli apa sebab sumer org pown ketawa mcm org giler jugak. Walau apapun, SEPAH mmg terbaekkKKKK!!!!!

TEANJAT BOBOI!!!! ARHHHH SEMPOTTTT.....


:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

11 comments:

Shira Bahruddin said...

x pyah nk berhimpit n beratur..i dapat pas dari mmbr snng jer msuk

Hakim Marzuk said...

akak pegi ke??

Imran said...

kak, xajak pn kn?....
hakim: ko xbaca ke blog kak Niena Rizal?? tu la, len kali baca dlu br comnt.. ishk, adk spe la ni.... sengal..

Cinta Misteri said...

Yeke shira, tp yg ada tiket pun nk masuk brhimpit2, siap panjat2 pagor. Sadis btul org jb ni, kena plak astr¤ yg tkde sistem

Cinta Misteri said...

Akim, haahh pegi. Sory tk ajak coz akk sndri suffer
Im, btul2, kena baca baru tau story mory

Monaliza Ahmad said...

buat penat badan je...baik tgk kat umah kan....

Cinta Misteri said...

chettt!!! mana ada aura duk umah. along, next week gi arh St.Melawati, tengok muat tak nak mencelah dlm tsunami manusia

Monaliza Ahmad said...

oooooo...tak sanggup lah.....cukup lh skali dlm sejarah tgk konsert...(konsert mentor)

Shira Bahruddin said...

ikot org dalam x pyh nak beratur...huhuhu

Cinta Misteri said...

Tk thriller lah shira.

Andrews said...

oooooo...tak sanggup lah.....cukup lh skali dlm sejarah tgk konsert...(konsert mentor)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget