13 July, 2011

NPCB datang Audit Lab kami

3 hari yg sangat memenatkan.....
NPCB Audit. Sapa tau NPCB tue apa?
National Pharmaceutical Council Beaurau. NPCB ni satu jabatan kerajaan yang mengawal, memastikan kualiti, keberkesanan dan keselamatan farmaseutikal di seluruh Malaysia berada dlm GLP & GMP melalui skim pendaftaran dan pelesenan yg telah ditetapkan.

Suspen tueee....biasanya kalau diorg nak dtg mesti notice 1 bulan, tapi ni tak, 4 hari jer. Call hari Selasa last week, bgtau nak datang Monday 11-7-11. Perghhh....cantik nombor tue,, harap2 result kitorg pown cantik jugak.

Start Rabu, Khamis, Jumaat mmg struggle lah siapkan dokumen, check2 apa2 yg patut, house keeping, sembunyikan apa2 yg patut,tapi bukan niat kami nak menipu. Cuma tak mahu kilang kami lebih2 lagi bahagian makmal kami berada dalam keadaan yg messy & teruk. Nanti byk finding, kitorg jugak yg susah. So, terpaksalah balik lambat sampai pukul 8 mlm. Lagi haru, Sabtu Ahad pown ada yg dtg, nak-nak cik puan yg sorg tue, risau serabut mcm org gila. Lab kami yg selama nie kucar-kacir, kelam-kelibut semuanya menjadi cantik, bersih dan tersusun. Tak caya, tengok nie...

Ni office kitorg, nmpak tersusun kannn....kalau tak dah macam puting beliung
kat sini.

Yang menyuruk tue Wani. Makan lah tue gaknya, ngendeng Zue. Cik Myza yg tudung merah tue buat2 rajin walhal peseb0k jer, takpown baca novel, kalau dh mengantuk sgt main game. HP dia paling mahal kat department kitorg.

Sempat posing lagi Sufian nie. 1 our lab technician. Suruh buat bom pown boleh nie,
* Bom meriam utk raya yg bunyi macam kentut Awang Gorilla..hehehe

Yang ni mesen dissolution tester. Mesen ni menguji peleburan tablet dlm badan manusia.

Yang ni fume cupboard...dah berapa kali kebakaran berlaku kat sini. Nasib baik semua boleh dikawal. Tapi kecederaan kecil-kecilan tue ada jugak lahhh...

Amazing skali bilik cik puan nie...giler bersih mcm keja dah habis
*Nampak mcm keje dia dah tamat, tunggu boss baru yg lain masuk
Hehehehehehe......

Jiwa dah tenang lepas NPCB balik tengah hari tadi. Tapi, kerja yg diorg tinggalkan untuk kitorg belum tentu leh siap dlm masa 2 tahun. Maybe 18 bulan lagi dior akan dtg spotcheck.

Hurmmmmm................btw, thks to Ms Ida Shazrina, u are such a nice officer

:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

4 comments:

Nad Kaman said...

cantik lab u. company mana ni?

Cinta Misteri said...

pharmaceutical dekat JB. Awak kerja lab juga ker Nad?

Chic Na said...

kan da kata lab manager. hehehe.. oh serius tak suka npcb. serabutkan otak je. :)

Ela Suhailah said...

company ape ek? ada jawatan kosong tak kat lab tu? hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget