27 January, 2012

Family Vacation ~ TIOMAN ~ Huarghhh!!!!!!

Nak lagi!!!! Nak Lagi!!!!!!

Macam tak cukup plak bercuti 3 hari 2 malam. Nasib baik lah ada orang yang nak masuk keje dah. Teruk btullaaa...len kali kitorag taknak bawak dia (Ucu Awie Penyu) cuti sikit, tak macam kitorg boss boss nie, tuarhhh sapa suh jadi orang suruhan (harharhar)

Part IV ~ Hari ke-3: DAH NAK BALIK!!!!!!
 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Awal pagi pukul 5 sumer dah bangun bersiap nak balik. Haaaaaa?????? ada yg nak turun ke laut lagi? Weiii jangan!!! ombak kuat tue, air pasang lagi, kang kalau dah turun susah nak naik pulak. Ishhh budak2 nie, tak puas2 mandi tau.

6.30 pagi Abg Wan @ Pak Su dah pick kitrg dari Babura Seaview Resort. Selamat tinggal Babura, nanti kitorg datang lagi. Tunguuuuu........Thank you Pi (gigirl yg layan kerenah kitorg kat Babura)

Sampai jewr kat Jeti, perghhhh giler dasyat ramainya orang. Sumer nak naik ferri pagi nie. Tiba2!!!! 

{Nina, tolong carikan Budin. Kunci kereta abang tertinggal dalam bilik} Yennnadeiiii!!!!

{Haaaa.....} jeng jeng jeng....seb baik lom naik ferri. Pucat lesi muka, kalau toreh confirm takda darah. Huahuahua....nasib baik ada Budin, kalau tak menapaklah balik Babura sengsorang. Agegegege....moral of the story; check sumer laci sebelum tinggalkan bilik/resort/hotel. Kemborh sumer gebor, check bawah katil, kowt owt ada yg terselit tak nampak. Yang penting! jangan keluarkan brg berharga dari beg anda!!!!

Ombak kuar giler. Naik ferri jewr sumer menahan loya macam nak muntah. Yang tak mabok pown jadi mabok bila tengok banyak muka yg nak terMUN.

Seperti datang, ferri balik juga belayar selama 2 jam balik ke Jeti Mersing.



Sampai kat Jei mersing.....apa lagi Shopping laaaaa.....nak nyoping kat Tioman, bukan jewr tak sempat, tapi memang mahal giler. Fridge magnet kat pulau, satu 7 hengget, kat Mersing 9 hengget leh dapat 2. So, bagi sesapa yang nak gi tue, takyahlar menyoping-nyoping kat Tioman, tengok2 jewr boleh. Memang mahal, pastu nak berengkot-rengkot bawa naik ferri bagai, baik beli kat Mersing jewr, ada byk pilihan, boleh kawtim lagii...

Yang paling banyak shoping...sapa lagi. Org Klang laaa.... Oiiiiiii rakyat jelata, leh serbu Golden Villa dengan segera. Dia ada belikan semua rakyat jelata kelang T-Shirt Tioman sorang satu.



Dan puas perabeh duit kat Jeti Mersing, kitorg ke tempat pembuatan kopok lekor plak. Haaaa....kat sini kitorang selesaikan sisa-sisa cash money yg di bawa ke Pulau. Apa lagi borong laaaa.....balik nanti boleh goreng. Kalau dah tak sabar, boleh gak beli yg da goreng ka situ....SyioOk woooOO00!!!


Perjalanan dari Mersing ke Johor Bahru memakan masa lebih kurang 2 jam lebih. So, kitorang singgah di Kota Tinggi jap, solat Zohor dan Qada' sekali. Lepastu pekena Cendol & ABC terbaekK kat Gerai Majlis Kota Tinggi, Cendol Pak Razak. Melelehhh beb, kalau mai kota, kena rasa tau!

Kami selamat sampai di Taman Gembira dengan jayanya lebih krang pukul 5 petang. Alhamdulillah....perjalanan percutian kami berakhir dengan hilai tawa gelak gembira dan keseronokkan tahap dewa.

Terima kasih Ayah yang terlah mensponsor percutian ini...
Terima kasih Ajib sebab belanja kami makan besar di Pulau Tioman...
Terima kasih Budin yang telah memberikan kegembiraan pada kami sekeluarga...
Terima kasih Allah kerana memberi kami peluang bersukaria diiringi Rahmat Mu...
Terima kasih semua, En.hubby, Kakak, Abg.Zul, Awi, Mak, Ayah, Ajib dan juga Epul sekeluarga yang semuanya kepala gila-gila.....lain tahun kita jenjalan lagi......

:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom kongsikan