21 January, 2012

Holiday Mood....

Esok...ehhh bukan esok, tapi esok kpd esok....hehehehe~




Excited nie, so malam ni kena start berkemas. Check list dulu apa yang patut di bawa. Rombongan besar ni, angkut anak2, pakcik makcik~a.k.a pak & mak ayah kami, ipor duai....agegege...mana ada, 1 jer abang ipar aka lawyer bacin.

Planning (main agak2 ni sebab dah penah pegi, cheeewahhhh)....

1st day
Dari jeti Mersing awal 7.00 pagi, so pakaian santai. Naik ferri, agak2 sampai Tioman kul 11 pagi. Sampai Jeti Tekek, Budin akan fetch kami bawak ronda2 tioman & hantar kami ke Babura Resort. Yuuuuhuuuuuuoooo0! So, tgh hari cari tempat makan, petang........mandi2 kat pantai, buat istana pasir, main volley ball, kalau ada kite okey jugak. Gi air terjun pown boleyyy, sesuai gak tue. Malam....kalau nak barbeque boleh tak erkkk Budin? Tapi kat mana? Kalau tak pown, bawaklah kitorg gi makan seafood terhebat kat Tioman ehhhh Budin.

2nd day
Bangun pagi2 hirup udara segar, baring2 atas air, jogging ker, hurmmmm....basikal ada tak Budin? Kul 8 pagi baru gi cari sarap kat Babura Cafe. Sebelum tue dah standby nak gi island hopping ngan snorkling. Erkkkk baper pulau Budin? 7 bolehhh? Perghhhh....giler larat tak larat laaaa. Balik island hopping agak2 kul 3ptg... lepas tue nak buat apa plak? Rehat kat bilik dulu lah. Kul 5-6 kuar smula kita main jet ski ker, speed boat ker, banana boat ker, kite ker, bowling pantai ker...hahahaha lawak dah macam sukaneka plak. Malam plak kena cari makan lagi. Serahkan kat Budin jewrrr....

3rd day
Huhuhuhuhu....taknak!!!!! apsal kejap sgt? Ayah.....ex-stand boleh??? Cuti sekolah kan seminggu, kitorg sumer cuti keja seminggu gak. Boleh laaaaa.......

Uitttt....kejap nyerrr...
Okey arhhh tu. Percutian budjet memang macam nie. Kalau gi ramai2, lama2 pown not good jugak.

So....get list for costume (perghhh...) Jangan bawak beg byk2, besar2, berat2. Kita gi kejap jer, guna balik baju yg pakai utk ke pantai pun okey, takda sapa nak tanya "ehhhh...bukan awak pakai baju ni semalam ker?"
  • Ready wear, T-shirt & Jeans
  • Baju ke pantai *
  • Baju malam (jenjalan makan) ~ baju tido takyah
  • Baju snorkling
  • Baju ke pantai *
  • Baju malam (pakai yg sama pun ok)
  • Baju balik

So, at-least 4 shirt, 1 sluar mandi, 2 sluar jalan. Yg dalam2 tu jgn lupa plak...tak pasal2 jadi omputeh plak kang.

Untuk barang2 lain....boleh gak nengok kat sini : 

  • Cash money secukupnya
  • Ubat2 , paling penting pain killer & Actifast
  • Sunburn losyen
  • Toiletries, transfer botol kecik jewrr
  • Sunglasses, Cap, hand-fan
  • Hansplast utk luka2 melecet
  • DSLR, Camera, ipod, ipad, tablet, pcp (ada ker)
  • Charger hanphone, extra battery for camera
  • Beg plastik
 
Okeyyyyy!!!!!!!!!!!! itu saja pesanan utk hari ini.

@@@@ Budin yg dimaksudkan di atas adalah organizer activity kitorang.
:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget