12 September, 2012

FB Quote today

"Dia makhluk Allah yang baik, 
Berbaloi tunggu lama, 
10 tahun pun tak mengapa, 
Biarkan dia membalas jasa,
Bahagia untukmu pasti ada.."

Saya tujukan kata-kata itu untuk seseorang yang sedang merangkak mencari cintanya. Semoga dia benar-benar temui cinta sejatinya. Cinta yang akan membawanya ke Syurga Jannah. Cinta yang akan membawanya bahagia selamanya hingga ke akhir nyawa. Dan sebenarnya, dia sudah menemui cintanya, tetapi masih meragui adakah itu yang dia cari. Jika benar kamu sudah menyintainya, cintailah dia sepenuhnya kerana daku pasti dia tak akan mengecewakan kerana dialah makhluk Allah yang hampir sempurna, mencontohi sifat-sifat Rasulullah dan sentiasa tunduk dan berwuduk.

pic credit to : AnnurNuha

:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

20 comments:

LYAfrina said...

sweet sgt2 kata2 ni..
sebolehnya.. beginilah..ingin bersama pasangan kt hingga ke jannah,..amin..amin..

Si Matatajam said...

Nice quote Tp susah nak cari insan yg dapat membimbing kita ke Jannah..semoga M dan my hubby akan sama2 ke Jannah..

Busyra Bt Takiyudin said...

nice.....

E'in said...

kite mcm tahu je quote nie utk sape.. jeng jeng jeng..

eMMe said...

Salam Kak Nina,

bercinta lah kite selama lamanya...
Cinta pada Allah, suami, ayah ibu...
selagi kesempatan ada utk kita...

Deqla manjew said...

bercinta sampai ke syurga.. insyaAllah.. :)

Mrs Velentine said...

semoga bertemu cinta sejatinya...

CIM..Mrs Velentien suka lah dengan kamu...

Cibut2 iklan kat cni..

lelamaisara said...

Sweet nye kata2 tu kak..;)

Wanieys said...

ingin bersama2 dgn pasangan sampai ke jannah..Insyaallah

elyna mirsada said...

luv it..hehe

are_lin@yu said...

tersurat dan tersirat ;-)

Mira Adzlia said...

jodoh dr Allah :)

Cik Nur said...

suka dengan kata2 tu,
sesuai juga buat nur.. :)

hihihih

Masz Sidek said...

macam tekena kat batang hidung saya jer.... hehehe...

insya-Allah.... kalau dah tertulis itu jodoh kita....

Masz Sidek said...

macam tekena kat batang hidung saya jer.... hehehe...

insya-Allah.... kalau dah tertulis itu jodoh kita....

lelamaisara said...

singgah tgok akak
Rindu kat akakkkkkk.......:)

N.Aima K said...

10thn tunggu? wow sungguh setia

Chic Na said...

semoga cik na bertemu cinta hingga ke Jannah juga. :)

9n0L4 said...

together gether to jannah. insha Allah. itulah doa setiap hari. ;)

wan nurul hezrina said...

nak jugak nak jugak sama2 ke jannah..insyaallah semoga Allah meredhai..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget