13 October, 2013

MAKAN SEBELUM PANTANG

Assalammualaikum....

Kisah gembira ni pending dah 2 hari, tak sempat nak corat-coret di sini, tapi hari ni kena juga kongsi sebelum sahabat saya masuk bilik buruh.

Bilik buruh??? Owhhh itu bahasa melayu, kita ibu-ibu biasanya sebut Labour Room.

Sahabat saya yang bernama Zurra Lina sedang sarat mengandung sekarang ni. Kalau tiada aral melintang, 25 October 2013 ni Zurra akan masuk bilik bedah. Ini anak ke-3, dan kalau diizinkan Allah, yang keluar tu anak lelaki... In-sha-Allah. Mohon doa dari semua.

Jumaat lepas, lebih kurang pukul 9 malam kami ber-7 berkumpul di rumah Nieda. Tujuannya tentulah untuk makan besar. Jamuan suka-suka dirancang semata-mata untuk melengkapkan episod makan-makan Zurra yang ke-10 sebelum dia berpantang.





Haha....mewahkannnn. Malam tu Nieda berbesar hati nak masakkan bakso, memang meletop. Tak cukup bakso, Nieda bake cheese cake plak bukan seketul tapi 2 ketul. Memang marvelous. ?.... Lagi tenganga mulut kami, Nieda goreng karipap yang dibuatnya sendiri. PERGHHHHH MEMANG TERBAIK!

Malam tu kami port-luck jugak, tu yang nampak sangat variety.

Saya bawa Pavlova
Lis bawa otak-otak
Farra bawa tembikai
Zeira bawa nugget
Lina bawa rambutan gading
Ryn bawa senyuman paling manis...

Saya sayang sangat mereka, kerana mereka adalah orang-orang yang menyerikan hidup saya. Malam tu kami lepak sampai 2 pagi. Pelbagai cerita, segala segi, itulah kami.....berkongsi...... Actually 2 pagi masih awal lagi, tapi terpaksa juga sebab Zeira kerja esoknya so kami kena hormati dia.

Lepas melahirkan nanti, banyak benda yang Zurra Lina tak boleh makan. Yang hanya dibolehkan....Boleh check kat sini;
http://e-nalovelykitchen.blogspot.com/2013/05/jadual-pemakanan-semasa-berpantang.html

Semoga Zurra Lina selamat melahirkan. In-Sha-Allah kami akan berkampung di Hospital Pakar Abdul Samad pada 25 Oktober nanti...

Love all of you....♥♥♥♥♥♥♥

:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

7 comments:

Yumida Huda said...

wah beznye
sedapnye
nak pavlova sikit
terliur nengok makanan yg sungguh menggoda jiwa n raga

Rosmiza Ali said...

Pandai CIM buat pavlova.. Sharela resepi.. Hehe.. =)
Btw, semoga dipermudahkan segala urusan bersalin kawan CIM.. Apa kata hadiahkan best friend CIM ni dengan set berpantang Shaklee.. Insha Allah, dapat bantu mempercepatkan luka sembuh.. Tong2 la dengan kawan2 lain.. Mieza bagi best price untuk CIM & kawan CIM..
Boleh contact Mieza bila2 masa..
019-5327438
ZON PERMAISURI CHOMEL

Cik Nur™ said...

meriahnya..patutlah tajuk makan sebelum pantang....rupanya ada yg akan kena berpantang lepas ni...

Deqla Manjew said...

wahh byknye menu.. pantang betul deqla tgk.. haha... ;p

Cik Aini said...

smp 2 pagi..wahhh meriahnya..syok kan sis bila d kelilingi kawan2 mcm ni.rs bahagia sgt :)

Masha Meisters said...

pehhh...kaw2 ah member makan kan puas2 kan.....hehe

are_lin@yu said...

sdap2 nya tgk mknn tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget