20 December, 2011

Breakfast di Chop Tong Ah

Pagi-pagi kala nak sarap Sate???
Macam pelik jewr bunyi nyer. Tapi...En.Hubby beria-ia nak ngajak makan  kat Bajrai, BP. Pastu, berhenti depan kedai makan Chinese plak tue dan bagitahu kita akan makan di situ. Uishhhh.....papan tanda tulis CHOP TONG AH. Cari parking, pastu berjalan ke Chop Tong Ah dgn perasaan pelik skit...skit jer, sbb takkanlah En.Hubby nak main-main. So, think positive.

Sesampai depan kedai Chop Tong Ah....

 
Chop Tong Ah
 Ni pemandangan depan kedai. Owhhh...yang masak sumer makcik-makcik melayu. 
HALAL lah nie erkkk...
Chop Tong Ah
 Akak ni jual Sate yang paling laris kat Chop Tong Ah ni. Kebanyakkan yang duduk makan kat sini mesti order Sate kakak nie.

 
Chop Tong Ah
Disebabkan kedai penuh, kenalah tunggu kat luar. yang berdiri tue sumer sama-sama kitoranglah tengah tunggu meja kosong.... Giler Meriahhh!!!! 
Chop Tong Ah
 Sebelum dapat duduk kat dalam & menikmati makanan, cuci mata dulu kat Pasar Besar Batu Pahat yang betul-betul terletak sebelah Chop Tong Ah.

Chop Tong Ah
 Nampak tue, masih ada beca tau kalau sesiapa teringin nak naik pusing-pusing bandar. Caj tak tahulah pulak berapa sekilometer...

 

Chop Tong Ah
Kita dapat tengok pelanggan pelbagai kaum, Cina, Melayu & India duduk sama-sama. Ada juga yang duduk satu meja walaupun tak kenal sebab tak cukup tempat. 

Chop Tong Ah
 Dan akhirnyaaa......kitorang dapat duduk juga...
Ambil ORDER!!!!!
Teh Beng 2
Nes Beng 1
Kopi O Kaw 1
Mee Rebus 3
Lontong 1
SATE 20

Tapi.....lontong tak sampai-sampai... Takpa lah, lain kali jer datang lagi sebab lambat sangat. Maybe kakak tue terlupa atau dah buat tapi letak meja lain. Its Okayyy...
Chop Tong Ah

MEE REBUS Chop Tong Ah

KOPI O KAW Chop Tong Ah

SATE Chop Tong Ah
Nanti nak datang lagi......

:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

6 comments:

Roziyana Md Yusop said...

bab makan, kedai cam nie yg sedap. teringat lak masa kat Klang, kopitiam cina jual nasi lemak sedap.bukan cina tu yg buat tapi kakak yg jual kat kedai dia. cam nie la caranya cuma tak de sate la.....
boleh srh rizal belanja kt sini.....

Cinta Misteri said...

uihhhh... aqaK penah meniaga nasi lemak kat klang dulu ker (or I tersalah tafsir nie...kompius skit)

nak suh rizal belanja? OK jer, nnti bulan 3 kita berkampung kat umah ucu, leh lah penuhkan Chop Tong Ah nie

Lis Halisa said...

dalink, cm best je..kt area mne ni?

Cinta Misteri said...

Lis, kat Batu Pahat...sebelah pasar besar

Lis Halisa said...

pasar bsar tu kt ne plak? heheh, xtau sgt area bp ni..kt ngan mnyak beku ke?

Cinta Misteri said...

Tk brapa jauh la dr minyak beku. Nnti klau u ada nk jnjln bp bgtau i, manatau I ada blk kg, so leh blanja u kt chop tong ah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget