28 February, 2013

Tunggang Langgang

Haduiyaiiii.....kenapa rumah saya macam tongkah pecah ni? Ayoyo!! Dah berapa lama tak kemas rumah ni weiiii? Serius ni, rumah saya dah tonggang tebalik. Hurmmmmm macam ni laaa bila 3 vs 1. Yang tukang kemasnya sorang, yang tukang nyerak 3 orang.

Nasiblaaaaa sorang tu tak kesah sangat kann... Kalau orang lain ni mesti dah kena marah, contohnya adik saya. Peringatan untuk isteri barunya, lelaki yang baru kamu kahwini itu pembersih yep. Kalau boleh satu habuk pun dia taknak dekat dengan dia. Tengok laaaa dia tue, wangi dia sebatu dah boleh bau.

Tak boleh jadi ni, saya kena kemas jugak sebab minggu ni saya ada gerak gempur penyiapan tugasan. Otak saya jammed tak boleh fikir bila rumah berserak. Tapi......saya penat la, macam mana? Selepas naik cuti CNY ni, banyak betul kerja kat office.

Macam mana? Haritu hubby ada sarankan panggil orang tolong kemas. Hahahaha, saya gelak jer sebabnya tak ada apa pun nak dikemaskan sebenarnya. Rumah saya pun taklah besar sangat. Takpelah, saya buat sendiri slow-slow nanti.

Selagi rumah kami tak terbalik macam rumah bawah ni, rasanya rumah kami masih ok kottttt.....

Eh....you all dah teka belum semalam saya kemana? Nak bagi hadiah ni, serious.... ada 5 hadiah tau nakmdiedarkan. Hadiah biasa-biasa jer.....


:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

17 comments:

Chic Na said...

melampau la kalau terbalik camtu. hikhikhik..

Telor Power said...

berusaha la.....

Cik Nur said...

pelan2 kemas....
kalau terbalik gitu mcm mana nak kemas eh..
hihihi

Tihara said...

rumh terbalik tu unik :)

azievee said...

Adoi sama ler kita tukang kemas sorang tukang menyepah ramai...nasib baik suami jenis biasa2 je kalu pembersih suruh je dia buat hahaha...

BUNDA a.k.a KN said...

ha ha ha! ada ke sampai macam tu...

izan mama mia said...

selamat mengemas...hah dh siap kemas blom

QasehnyaRania said...

selmat mengemas kak :)
pergi rumah terbalik kat sabah ke ?

Deqla manjew said...

ok lagi tu kak.. kalo mcm dlm gmbo tu baru dinamakan tonggang langgang...hihi

Kesuma Angsana said...

hehehe sabar jelah ye

lelamaisara said...

sya tak tau la kak nak teka..hehhee..saya tolong akak kemas umah je la...boleh dapat adiah jugak kan..hehehee

are_lin@yu said...

hihihi rumah tu sebab brat sgt kot..

Mrs Velentine said...

selamat mengemaskan rumah kak..ada yg kena teka ker???hehe

Solehah Shamsuddin said...

yoo akak, pelan2 kemas tau. klu laju2 nt, penatla

N.Aima K said...

kat sabah ada jg rumah terbalik dear..hik hik hik

9n0L4 said...

ni tertonggeng namenye kak. hehe.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

tertonggeng tonggeng jadinya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget