17 February, 2013

Tunggu Sekejap Episod Akhir

Sedang menonton Tunggu Sekejap episod akhir di TV3. Minggu lepas saya tergamam jugak bila tengok seorang OKU bermain gitar dari belakang. Dasyattttt tueww.... episod-episod sebelumnya juga, Awie berjaya membawakan individu-individu pelik ke dalam set Tunggu Sekejap.

Tapikannn.....kalaulah Awie tengok video anak saya berbasikal sambil tutup mata, agak-agak apa dia akan kata.

Danish berbasikal pula....Kenapa? Tak percaya ker?

Okey....untuk pengetahuan semua, ini bukan aksi super natural. Ianya juga bukan satu anugerah sejak lahir atau keajaiban. Tapi ianya memang sesuatu rahsia Allah yang kita taktahu. Ia berkaitan dengan keajaiban otak ciptaan yang paling bernilai oleh Allah s.w.t untuk setiap manusia.

Mungkin ada antara anda yang sudah mengetahui hal ini sebab ianya telah tersebar dipelusuk asia tenggara suatu ketika dulu. Akhirnya kami menemui sekumpulan aktivis yang boleh membuka minda anak kami. Inilah hasilnya.

Anak sulung saya, Adam Danish boleh melihat dengan menutup mata sejak 2 tahun lalu. Tapi dia sendiri yang tidak suka melakukan hal itu munggkin juga untuk menjaga privasi pihak lain. Tapi, saya selalu mengingatkan Danish agar menggunakan kelebihan ini untuk perkara yang baik.

Percaya atau tidak, saya pasti ramai anak-anak diluar sana yang telah dibuka minda keenam mereka.


video


Cerita Tunggu Sekejap malam ini...... Kupas kelapa menggunakan gigi. Anda boleh lakukan? Tak mustahil bukan....jom kita saksikan.

Owhhh ya, Danish ada beberapa video dalam N3 sebelum-sebelum ni. Nak tengok? KLIK SINI



:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

26 comments:

Chic Na said...

steady la danish. siap boleh elak2 lagi. :)

Mrs Velentine said...

tak dapat nak tengok videonya..esok mv dtg balik tgk,,untung danish diberi keistimewaan olehNYa,,kupas kepala ada org Sabah yg oleh buat..namnya john voo..dia ikut mimpi ke bintang tp setakat suku akhir..siap kupas durian guna mulut.ada bran kaer??

Cik Nur said...

sempoikan...kalau nur entah laa..main radak je semua..sebab tak nampak...

nea lopah said...

subhanallah..hebat2..tahniah kak!

Nastyna said...

Wow, kagum saya.MMemang hebat.

Deqla manjew said...

semlm deqla ada tgk..psl kupas kelapa guna gigi..huhu..wahh.. hebak.. bertuah danish diberi kelebihan tu..nape x bgtau awie..? hihi..

Nyue said...

nyue tgk sekejap je..time man kidal & yg sorg ag tu goreng gitar je..huhuhu

Masz Sidek said...

salam... hebat danish... kalau sy tak sanggup nak berkayuh basikal pejam mata...

are_lin@yu said...

wahhh hebat..terpegun tgk ;)

QasehnyaRania said...

as-salam.maaf lama tak singgah sini.lmbt bls jejak.ciksu bercuti :D

dah last kan semalam.pling terhibur masa lan pet2 dan shamsul ghau2 hari tu ..

lelamaisara said...

amboi terrer nye kak..kagum nye....kena bgtau kat awie ni kak...hheh

Yumida Huda said...

memang super human kannnn..sy klo kupas kelapa guna gigi..minggu depan kena buat appoinment gigi palsu

BaNu Syah said...

dasyatlaa danish..

Cik Aini said...

kurniaan Tuha tuk Danish..
siap boleh pusing2 bagai lagikk

Karukord jagau said...

waah hebat sama mcm aku le :)
aku kalau minum boleh la sambil tutop mata hehehee

BlueiceButterfly said...

rahsia Allah kadang2 kita tak tau..terpegun tengok :)

Arina Shamsul said...

subhanallah...Pergunakan sebaik mungkin kurniaan Allah tu kak :)

9n0L4 said...

tak pernah layan pun tunggu sekejap. huhu. dh episod akhir rupenye. ;)

Si Matatajam said...

Alahai M jarang layan la plak tunggu sekejap ni.. Dasatnya kupas nyoq ngan gigi tuhhhh..isk isk..

izan mama mia said...

saya xfaham apa cerita nie sbb x ikut dr awal

N.Aima K said...

gifted!

dya bunga said...

klaau dya berbasikal smbil tutup mata mesti dh jatuh dah

TiranaAduka said...

ta nak kena belajar ni.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah danishhhh hebatnyerrr boleh masuk fear factor ni kak hikss

intanfirdaus247 said...

Rahsia Allah kan... Cayalah Danish

QasehnyaRania said...

hebat danish :)

tak tgk pon episod last tu..cik abe sorang je yg layan ..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget