02 April, 2013

Gary Sudah Pergi

Mood sedih.... Gary dah mati. Hari Ahad yang lepas, mungkin dilenyek kereta.

Huhuhuhu....Gary ku yang gemok lagi gebu. Ayahnda dah selamat menanam jasad Gary berhampiran dengan rumah agam kami. Tapi malangnya saya tak dapat tengok Gary untuk kali yang terakhir. Inipun saya yang request suruh ayahnda ambil gambar Gary untuk yang terakhir.

Berapa minggu lalu, Gary pernah hilang selama seminggu. Pada mulanya kami ingat pengantin baru dalam ruamh ni yang 'pindahkan' Gary. Tapi sebenarnya tidak, tak pastilah Gary menghilang kemana. Bila Gary balik, bonda terus mandikan sebab bulunya yang putih bercapok-capok dengan debu dan calit-calit minyak. Ada seorang peniaga ayam golek yang berjiran dengan kami juga sukakn Gary. Gary tak pernah mencuri ayamnya walaupun ada peluang untuk mencuri. Gary hanya akan duduk saja di bawah tong pemutar ayam sambil memerhatikan ayam-ayam tersebut digolekkan. Penat duduk, Gary baring, tapi mata masih memerhatikan ayam. Disebabkan kelakuan Gary yang tak pernah nak mencuri, Gary selalu dapat ayam secara percuma. Peniaga ayam tersebut menganggap Gary sebagai penjaga ayam goleknya dari dicuri kucing lain. Masa Gary minghilang tempoh hari juga peniaga ayam tu sedih. Lagilah bila tengok jasad Gary dan terkulai layu.

Walaupun tiada Gary, kami tetap ada Simpol, Chiko, Buntat, Joni, Mary dan anak-anaknya. Cecak dan anak-anaknya seramai 3 ekor dah dipindahkan.

Selamat tinggal Gary.....


:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

26 comments:

Cinta Misteri said...

pic yg 1st tu Chiko, yg 3nd tu Buntat. masih mood sedih dan berkabung, dah beberapa hari kucing2 tak keluar rumah

DRC said...

DRC pun ada kucing kat rumah.. banyak... memang sedih walaupun hnya kucing je yg pergi... tp jgn risau,kalau kita buat baik dgn kucing2 tu.. kat 'sana' nanti dia akan bgtau yg kita jga dia dgn elok... insyaAllah...

Yumida Huda said...

tacing la sy tengok pic ni sis
dh la sy penggemar kucing
sian....
redha atas pemergian gary
sy klo kehilangan kucing...nangis sampai mata bengkak..cengeng

Etuza Ezawarna said...

kesian jg kan..mati dilanggar...hanya kenangan...

Sophia Hany said...

kesian dia.
http://secretlove99.blogspot.com/

UniMeOw said...

ngs bc n3 ni

QasehnyaRania said...

kena lnggr..siannya

QasehnyaRania said...

kena lnggr..siannya

Solehah Shamsuddin said...

Kesiannya Gary. memang nampak teruk Gary dilanggar ni.

Farah Zamri said...

i got 30 cats at home :) family mmg jenis suka & sayang kucing.well, bila mmg dah syg, kita akan ada satu bonding yg kuat dgn diorang.we feel like they are part of the family.serius sedih baca post ni :'( xpe kak, klu dah jaga dgn baik, inshaAllah dia akan jadi saksi depan Allah saat perkiraan hisab nanti.tabah ye kak!

Rosmiza Ali said...

Sedihnya.. Tapi takpe, dah tentu2 tempatnya di syurga mendoakan kesejahteraan tuannya... Insha Allah amin.. =)

Chic Na said...

sedihnya tengok gary. kesian kena langgar. :(

Ayuni said...

siannye, sye pun ske kucing....

Riedaffya ibrahim said...

kesiannye Gary...sabar ye Cim

Mrs Velentine said...

kesian gary..sabar ya kak

Deqla Manjew said...

kesiannye gary.. sebak tgk pic dia mati tu.. kalo deqla x sggp dah nk tgk real..tgk dari jauh sambil nanges je la..

Kesuma Angsana said...

sedihnyer even KA sendiri takut ngan kucing2 ni !

N.Aima K said...

selalunya kucing x mau mati dpn tuannya :(

intanfirdaus247 said...

sedihnya...serius rasa sebak sangat....:(

Nafira usof said...

alahaiii.. kesiannyeeee~
huhuhuhu.. sedih..:(

E-sihat.com said...

Sedihnye :-(
Redha dengan pemergiannya, dia ditempatkan syurga di sana nanti.

Yana Libra said...

Ya Allah..sedih.. :(

kalau kucing sy accident, sy mmg tak sanggup nak tanam..takut menangis..suh adik je..huhu~

Cik Nur™ said...

akak tahu tak, time mcm entry ni...Nur cepat2 peluk bulat...

Nur fahan sgt bila kehilangan kucing ni...sedihh....huhuhu....

sebak tol nur tgk pic gary tu...sedihh....

wan nurul hezrina abd halim said...

sedihnya..

Cik Aini said...

kesiannya Gary..
ai wpun xde bela kucing tp kalo lihat kucing kena langgar kesian sgt..sedih :(

9n0L4 said...

siannye. mate die mcm mate rimau.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget