19 January, 2011

Syiling RM75,000 bertaburan di Lebuhraya Pedas

Kesian dan simpati pada pemilik duit syiling RM75,000.00 yang kemalangan di KM 234 PLUS susur keluar Pedas. Apalah manusia sekarang ni, dah tak tahu halal haram, dah tak kenal yang baik dan yang buruk. Orang dah ditimpa kemalangan, kamu semua boleh tambah lagi kesusahan orang. Buakannya nak menolong, kemudian dah habis sapu semua syiling2 tue, terus berambus.



Yang pekerja PLUS pun takkan tak boleh buat apa2. Weiiii!!!! itu hak orang, rezeki orang, kenapa ambil???

Actually aku pernah jumpa kejadian seperti ini tapi melibatkan lori Pepsi yang terbalik di Lebuhraya Tebrau, Johor Bahru. Lama dah, tak ingat bila tapi masa tue aku sekolah rendah lagi. Waktu tu bulan puasa, kalau tak silap kami sekeluarga keluar membeli-belah untuk raya. Jalan tiba2 jadi jem, kemudian nampak kat depan ada lori terbalik. Sekeliling kereta kami tergolek2 tin2 Pepsi. Ayah keluar konon2 nak tengok dekat2 tapi Ayah datang balik kat kereta bagi tahu kami, driver lori tu suruh ambil jer air2 Pepsi tu sebab nak clearkan jalan tue cepat. Dalam kes macam ni, barulah kita boleh ambil sebab dah dapat kebenaran. Lagi pula, syarikat Pepsi tersebut telah menginsyurankan lori yang membawa produk mereka sebaik sahaja berada di jalan raya.

Kawan saya pernah jumpa juga lori yang terbalik kat tengah jalan. Nak tahu apa isi kandungannya? Yg ni pun, driver lori kasi ambil, iaitu bawang dan udang galah. Nyumm nyumm nyumm...

Ishhh Ishhh Ishhh....Bilalah boleh jumpa lori air atau lori makanan tumpah lagi kat jalan erkkkk?
JANGAN AMBIL HAK ORANG

:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

9 comments:

Im-Lah Sape-Lagi said...

Dah xsmpt fkr da. 2 duit syiling mau duit kertas, dr celah2 mn pun dtg.

Cinta Misteri said...

atleast fikirlah, tu bukan kita punya...tentu2 dah nampak ada xcident

Im-Lah Sape-Lagi said...

Klu sume org fkr mcmtu,aman dunia. Yg d fkr duit,dah ttu nampak duit,ape lg,sakau je.lori yg tbalik pun dia xnampak..

Cinta Misteri said...

hahahaha....yg org PLUS tu boleh plak nengok jer. marah arhh sikit

Im-Lah Sape-Lagi said...

Alah tah2 org plus 2 sama join kutip. Mcmne nk mrh hahaha

Anonymous said...

setuju!! benci kt org2 nih..duit haram kot..plak tuh tuan dia ada plak!! gila la..kalo kita jd tuan punya duit tuh, apa la kita rasa? kete xcident..dpn mata nmpk org berebut kutip duit kita tp kita xmampu buat apa..apa la yg kita rasa agaknya.kalo ako,mmg ako sumpah la org yg amik duit tuh tgn kena jangkitan kuman..biar bengkak!yg beli benda mkn biar perut buncit!!huh, pasal tuh la Allah x jd kan ako kaya!

Cinta Misteri said...

Cik Tak Bernama: Jgn fikir byk sgt 'Kenapa Tuhan takmoh kasi kamu kaya'. Mungkin belum masanya, kalau Cik Tak Bernama masih muda, so masih byk masa lagi untuk berusaha. Tapi.... ingat!
JANGAN AMBIL HAK ORANG

adan said...

zaman sekarang semua perlu duit... kentot je free... miahahaha... sori tuan tanah blog ini... saje nak melawak... agree gak ngan entri ni...

Tasha said...

kesian kan???tapi pelik la kenapa orang tu bawa bnyk sngt syiling?
masa hari kejadian, I mmng nmpk ramai orang tgh kutip syiling kat situ. serius semua terbongkk2 mencari. mula-mula inagtkan apa....bila baca surat khabar baru tau kenapa hari itu mcm tu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget