21 November, 2012

Hantu Tulang

Hahahaha.... siapa pernah dengar ada sejenis hantu namanya Hantu Tulang? Siapa pernah tengok Hantu Tulang nie? Imaginasi saya, hantu tulang ni macam ni (cer tengok bawah);
















Tapi sebenarnya, Hantu Tulang yang dimaksudkan adalah kurus kedengking a.k.a kurus kering sebab tak makan. Dalam bahasa sains disebut ANEROXIA.

Kenapa boleh timbul Hantu Tulang ni? Haaaaa, biasalah bila dah ramai-ramai, ada macam-macam ragam kanak-kanak. Ni ragam Puteri Aleeya, princess kakak saya tue. Ceritanya begini...... Waktu makan tengah hari tiba, seperti biasalah kami akan berkumpul di meja makan. Tapi...adalah sorang dua yang mengelak waktu makan. Lepas tu Puteri Aleeya tu terus jer keluar kata-kata;

"Heyyyy...kenapa taknak makan? Siapa tak makan nanti jadi Hantu Tulang"

Hahahahahahahaha.......kitorang semua gelak besor. Yang kena jadi hantu tulang tue terus kena bahan sampai ke sudah.

:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

28 comments:

BERT said...

ha amik.. kan dah dapat hantu tulang sape yang tak makn ye hehe

Deqla manjew said...

alamakkk... kena gemok cpt2 ni nnti dicop hantu tulang.. hahahaha...

Solehah Shamsuddin said...

haha biarla jadi hantu tulang.xmo gemukla syg :)

Mrs Velentine said...

haha..MV bukan kategori hantu tulang kot

Daddy Ziyyad said...

saya Hantu Daging!

hahaha

wan nurul hezrina said...

aneroxia nie dikira penyakit mental jugak sbb sangat2 takut gemuk n sanggup muntahkan balik apa yang di makan..mmg dasyat sampai tinggal tulang.isyk2..

are_lin@yu said...

hahaah kcik2 pn dh pndai erk..hihi

Nyue said...

hahahahahaa....hantu tulang,hantu yg xmenankutkan...hahaha

elyna mirsada said...

ehehe..takut ler hantu tulang

dya bunga said...

hantu tulang yg org xtakut.haha

Cik Nur said...

hehehehe..selamber je aleeya eh..
tahu pulak tu, kalau tak makan nanti jadi hantu tulang..hihihi...

E'in said...

HANTU TULANG TU MCM KITE KE? HEHEHE

Chic Na said...

bijak betul aleeya tu. sekali keluar hantu tulang. hihihi..

Anum said...

takut

Si Matatajam said...

M ni mmg jauh panggang dr api la kl nak digelar hantu tulang hak hak..

Kesuma Angsana said...

he he he bijak sungguh!

LYAfrina said...

hehe.. husband lya la hantu tulang kt..tp x dela anorexia lg. dulu dia xdela kurus cam skarang.. skejap lya koma msa mgndung..start tu la dia kurus.. sbb x t'urus makan minum..nk jaga lya sakit lg..smpai skarang..ssh nk naik berat

cerita best said...


cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog bg komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog..chat blog tidak dikira nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

Cendol said...

haha cm cm!!! cm ape kabar? semoga sehat.nampak je tajuk hantu tulang ni kan,cendol terus teringat tulang2 yg disimpan kat rumah ni bnyk gila tulang tulang utk belajar anatomy..hehe cm, hari tu kan cendol tulih short form utk cell memebrane kan jadi cm.haha terus teringat kat cm.eheheh >.<

Dayana Bahar said...

1st time dengar hantu tulang hehe

Cik Aini said...

hahaha
ada ke hantu tulang?kalo ai CiM..
hantu daging pejal lah kot.muahahaha

Ain Dzaya said...

haha..pandai la aleeya tu..cakap org camtu..

Miss BaNu said...

haha hantu tulang ;)

kinara kinatara said...

huhu..artis luar negara ramai yang hantu tulang..huhu..

sebab nak cantik sangup taw x makan..

xp kina nyh dah leh pangghil hantu belon..huhu..dah macam belon dah badan nyh..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

hehe. budak2 kalau cakap memang boleh buat kita gelak :)

IntaNBerliaN said...

hehhe kelakar aleya ni... siap hntu tulang lagi

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hahaha hantu tulang

9n0L4 said...

hihi. pandai pandai je dorang. dpt satu perbendaharaan kata hari ni. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget