12 July, 2012

|| Us at USS || Chapter TriexX

Balik dari pada MEMA trus checkin Hotel... Saja jalan jauh, Dan Sebenarnya ada jalan dekat...hehehe. Tapi syioOk jugak...cer tengok gambar bawah nie, laluan ke Hotel memang AwesoMe, leh singgah shopping skali, tapi................KAW KAW HAULIAU lah regenyeee...masa kami pergi tue, currency exchange S$2.499 = RM1.00. Okeyyy...klau selai baju tu regenye S$45.00, means kita sebagai warga Malaysia kenalah kuOrkan RM112.455. PergggghhhHHhHhHhh....


Tajuk N3 malam ni 'Chapter TriexX'.... sebab saya pos N3 ala-ala Star Wars. Disebabkan gambar Gala Dinner tak siap lagi, almaklumlah, banyak retisS malam tue, so kita layan gambar-gambar saya dalam USS dulu yeaaaa.....

On the way dari Hotel ke USS memang akan lalu CASINO nie, kalau nak masuk bolehhh jer ((pstttt... tak mcm kat Genting, masuk kaki setapak pown takbleh)). Kat Singapore sumer boleh..... ~~hahaha ayat takblehblah~~

Haaaaaaa......chechhhh...tengok pic bawah ni dah macam honeymoon ploP. Seb baik ada Danish interpremmm... (kacau jewr)


Disebabkan pintu masuk USS belum dibuka lagi, so kami jenjalan kat kedai cekolat & candies...depan tue jewrrrrr....




Okeyyyyyy....its time to have fun. POsing sket depan entrance. Tengok ada 2 pelancung tak dikenali, yang belah kiri tue dah macam Shwanstokingstone, yang blakang rambut pacak tue mesti nak potong line. Hammmboiii!!!!


Okeyyyy we are in .... lets go serang Transformer ngan The Mummy dulu. Masa saya pergi 2010, 2 mendealah ni lom buka lagi. Samalah ngan 2 member Naema & ZaZa tue (nan baju merah nan biru). E'ehhh, pelancung tak dikenali 2 org tadi pown ada skali lahhhh...interpremmmm....hehehehe...jangan marah Nizam & Zamri.





Lepas ni kitorang terus ke Jurassic Park dan seterusnya berkejaran untuk tidak lepaskan peluang show Under Water World yang ada 2 tayangan sahaja dalam sehari. So kena cepattttt!!!!!!!!











Haaaa...nilah set Under Water World..memang World lah (hehehe walaupun show lebih kuarng jer masa pergi 2 years ago). Ada 3 golongan warna kerusi. Nanti korang dah sampai sana, taulah kenapa kami duduk ata walaupun kami masuk arena ni yang paling awal skali. Hehehehhe....

Nanti sesenang, saya upload video Under Water World, full movie lagi tuewww...

Sory memang tak dan nak berposing kat Jurassic Park sebab, masa kitorang sampai tue memang tak payah beratur, dah ler tak sempat nak pakai raincoat (raincoat kitorg kalerfull tauuu...huhuhuhu...) rugi jer rasanya tak dapat bergambar cam member lain. (jeleszzzz). Sampai jer terus leh naik boat, pakai raincoat pown atas oat, seb baik tak basah camera beta. 

Lepas show Under Water World kami balik semula ke The Mummy, sebab utama dah lapar nak lunch. So lokasi pilihan kami kat Oasis Spice Cafe, yang ni Halalan Taiyyiba. Bagi sesiapa yang nak datang sini, kena perhatikan betul-betul setiap restoran yang nak di serang. Cuma ada 5 sahaja setakat hari ni yang mempunyai Chop Halal. .



Tapi......sebelum makan, kami kena pergi HUMAN & ACCELERATOR CYCLONE dulu sebab kalau dah makan kenyang-kenyang takut termunnnnnn plak, habis kena orang bawah...hahahahaha ChoiiyY!!!! Perghhhhh...giler arhhhhh.....tunggang terbalik kehidupan.




Lepas dah pening-pening kingkong (bukan lalat tau!!!), kitorang layan Dongkey Show, ni relax jewrrr... Masa pergi time lepas, saya tak dapat tengok Donkey Show ni sebab ada jadual, then kami terlepas jadual waktu tayangan. Depan sikit kitorang beratu untuk Far Far Away plak...ehhhh takyah beratur pown sebenarnya. Far Far Away a.k.a ShrekK sHoW ni 4D, giler best.....opssss, no photo no video!!!

Lepas tue kitorg layan Steven Spielberg live shooting movie maker. Perghhhh awesome.... opssss, no photo no video!!! Hahahaha...then layan plak last telecast Monster Rock. Ada 4 tayangan sehari sahaja. opssss, no photo no video!!! Hahahaha...sekali lagi.

Okeylahhh...dah ngantuk ni, layan ajerlah gambo2 tak beredit (raw giler)....

Sedang tunggu Donkey Show

Lepas enjoy 4D Far Far Away... ShrekK Adventure

Favareto Aqil...abis semua 4 ekor dia pelok tak lepas

Layan jer Merry go Round


Charlie Chaplin


Waiting for Steven Spielberg 

Busuk!!!!

Us 

Tall Leg Girl

Arghhh feninnnn!!!

Bumblebee

Bumblebee Transform with Aqil & his Props'


Okeyyyyy....kita layan USS Parade pulak...bagi sesiapa nak datang sini, make sure janga balik selagi belum 6.30 petang sebab ada perarakan selama setengah jam di Now York Street....
























:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

38 comments:

Yana Libra said...

wah....macam2 ada~~~

Edy Fee said...

syoknye dah g USS.///
mmg mahal pon...baik tido d JB.hehehejimat...
kawan balik beli keychain pon dah mahal

Deqla manjew said...

amboii meriahnye.. byk gmbr... hihi

Arina Shamsul said...

tengok gambar ni yang buat saya bersemangat nak pegi semula ni...hahaha..

tengok gambar pun dah tahu keseronokannya.. :)

Yumida said...

sronoknye...cuci mata nih....

Nurul Husna Mohd Hassan said...

sonoknya.. tak pernah pun jejak kaki kat USS ni. hehe

lelamaisara said...

WAH...NAMPAK SERONOK SAKAN LA....RASE TERINGIN BENAR NAK SAMPAI KESANA...

Kesuma Angsana said...

tgk gambar pun KA dh tumpang seronok, apa lagi yg pegi tu mesti double seronok lah kan!

dyabunga said...

seronoknya..dya tak pernah pergi lgi

9n0L4 said...

seronoknyeeeeeee. bilelah nak sampai sane ni. ;)

Masha Meisters said...

kak CIM yg pakai spek itam tu eh? bestnyer jalan2...nak itottt....biler nak sampai ni....huhu...belum ada masa la....huhu

~Sweet Honesty~ said...

waaahhh...macam2 ada..kemain lgi yea bejimba2...jeles tawwww

Chic Na said...

meriahnya kat USS tu. cik na paling tertarik ngn kedai coklat & candies. kalo pegi konfem xmau balik. huhu.. :)

kak, sunward under sunway corp kan?

Si Matatajam said...

Wah mmg best la niena kat uss tu yek... M pun teruja sangat tgk kemeriahan uss kat pict fu semua...

P/s: chic na Dan cekelat mmg tak dapat dipisahkan ha ha..

Cik Nur said...

bestnya..nur xpernah pergi..bila tgk terasa nak pergi laaaa...

ஜ miss klanika ஜ said...

fuuyo gambo. tells everything ~

Chic Na said...

ooo ingatkan under sunway corp jugak. ngeee..

azizah :) said...

wow........seronoknya...tak pernah jejak pon..

CintaZulaikha said...

uishhhh, menarik sgt nih..USS tuh. lma lg la nk smpai sna

msredcheesecake said...

seronoknya...berangan nak bawak anak2 gi sini....

wan nurul hezrina said...

tak pernah sampai lagi.terang sungguh gambar=)syok nengok..

eMMe said...

wow! Sis! mcm2 ada kat USS tu kan...
kalo kene hari yg kite pergi tu..best? bestla kan? ada ke yg tak best? tgk, Sis enjoy je.. senyummm je memanjang, hehehe... hope saya lak pas ni dpt gi bwk twin, cewah! InsyaAllah kan Sis, kalo ada rezeki Allah tak kemana...

Ariana Aris said...

perrghhhh.... superb la. pegi tak ngajak lor!!!!

Ariana Aris said...

perrghhhh.... superb la. pegi tak ngajak lor!!!!

N.Aima K said...

ok bj i love uss tu cantik! nak 1 boleh haha

Miss BaNu said...

wahhh tgk gambar pun dh tau mesti best gi sana kan..x pernah sampai sana lgi..teringin juga nk gi sana suatu hari nti hehehe

cendol said...

ish jeless tengok gmbonye!!!

Nurlyla said...

bnyak gmbar.. ;)

Nurlyla said...

bnyak gmbar.. ;)

Nurlyla said...

bnyak gmbar.. ;)

Nurlyla said...

bnyak gmbar.. ;)

Nurlyla said...

bnyak gmbar.. ;)

Nurlyla said...

bnyak gmbar.. ;)

Nurlyla said...

bnyak gmbar.. ;)

Nurlyla said...

bnyak gmbar.. ;)

Wanieys said...

CIM bestnyer....saja wat bg wani jeles ahaks...singapore tunggu dahku hahhaaaaa

Cik Aini said...

huhuhu
mmg best kan
tingat ms g sana dulu =p
nti upload lah video tu eh,nk tgk sama x show dia ms ai pegi dulu.hehehe

caliph shuriken said...

bumblebee tu siyes stylo ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget