18 July, 2012

Yuk Cuci Kereta~~

E'ehh....tak pasal-pasal ngajak orang cuci kereta....

Kenapa kita malas basuh kereta sendiri? Sebab.....dah banyak orang buka Car Wash. So, buat apa nak basuh sendiri kannn.... Tapi, lain pula ayah saya, pantang tau kalau kitorng parking kat umah dia dengan kereta berdebu, berlapuk, comot, berlupur, berdanau. Haaaaa...siaplah dia amik kain buruk ngan sabun basuh baju mak (haaaa hamek kau, kalau ada sabun basuh pinggan pun dia bedal jewr paling tak tahan bila dia guna sabun cuci toilet)..... Tak percaya, tanya adik beradik saya, tak pun jiran-jiran saya. Malu tauuu bila ayah kitorang terponggeng-ponggeng basuh kereta kitorang. Tapi bukan salah kami, bukan sengaja nak buli ayah, ayah tue yang menagada sangat nak basuh. Tak suruh pun.

So, jalan terbaik, kalau kereta dah rupa bajak tue, moh ler kita cuci kereta sebelum parking kat rumah dia....


Snow Wash.....wahhhhhh banyaknyerr sabunnn... kannnnnnnnnnnn

Ni abang-abang Lombok... jangan tergoda tau, senyum jer mereka.....

  

Okeyyyy dah berkilattt.... boleh parking kat umah Ayah. Malam ni tido umah agam sebab esok pagi En.hubby ada program kat Hotel Paragon, dekat jer ngan rumah parents saya. So, untuk mengelakkan kelewatan esok hari, kami semua akan tido sana sebab En.Hubby mesti berada di Hotel Paragon pada jam 7.00 pagi. Hehehehe.....mula packing baju.


:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

28 comments:

~Sweet Honesty~ said...

wowww.. bekilat yukkk.. kalo gedix skit kt abg lombok tu dpt free x??kekekekeke

cendol said...

shiny shinyyyy!!ah sakit mataku!!
hihihi
moral of the story :jgn buli bapak anda hihikk :p

Deqla manjew said...

bgsnye abg2 lombok bersihkan keta smpai berkilat...femes trs dorang masok blog..haha

Chic Na said...

silau lah kak. berkilat. hihi.. kita tiap2 minggu gotong royong cuci keta ngan adik2 & abah. ;)

Cik Aini said...

sakit nya mata nengok keta yg bkilat tu..abg2 lombok tu ensem2 tak?kekekeke

Cik Nur said...

wah..dah berkilat2 nih..!

Si Matatajam said...

Amboi berkilat aih.... Rajinnya bapak....

Yumida said...

auw! abg lombok! gantang2 semuanya..ahahaha

Cik Penguin_Solehah said...

hehe.. Lagipun basuh kereta skng dah murah kan?.. Cantik je kereta kalau berkilat=)

Edy Fee said...

smart kete...warne fav my bro..semua kte dia kalau dia baru beli dia tempah warne ni..

Arina Shamsul said...

hehehehe.orang tua mmg sll camtu dear..takleh duduk diam..nak cari kerja je ..hehe..tapi kereta kalau cuci dengan sabun cuci kain dan sebagainya tu..cat tak rosak ke dear?

dyabunga said...

haha..bagus lh..sblm g umh ayah cuci kereta dulu ye..nti kesian ayah akak

ஜ miss klanika ஜ said...

dah lama dh ni tak cuci keta ..

Miss BaNu said...

berkilatnyer hehe..

eMMe said...

Salam Sis Nina, minta maaf, lame tak singgah blog Sis, Sis, sihat?
how's ur life now?
Hope semua okeyl
saya? (tak tanye pun ye sis, hehhe)
Alhamdulillah sis...
baik2 aja InsyaAllah..

Selamat Menyambut Ramadhan Sis n da famili...
take care!

Ardini Humaira said...

lama dah dni tak cuci kete hehe

Wanieys said...

wow shining...silau mata i muahahaha

are_lin@yu said...

wahhh bagusnya ayah sis..hehe...kereta tak da lg nk basuh pun..hihi

Aine Ainun said...

kereta da kilat...barula excited nak bawak=))

anamizu kaito said...

perhhh ! kilat arrrr !! hehe






Luv,
cik ana

Nurul Husna Mohd Hassan said...

oh! silau2. hehe

Cik Nur said...

Salam Ramadhan buat semua ahli keluarga GSF..mohon ampun dan maaf sekiranya tanpa sedar mahupun tidak jika Nur pernah terkasar bahasa mahupun menguris perasaan semua.. Maafkan Nur...!

Dan selamat berpuasaaa... :)

E'in said...

kite xde keta.. abes nak basuh ape? hahahaha

Nurlyla said...

salam ramadhan.. :)

Chic Na said...

selamat berpuasa juga utk akak & family. semoga segala amalan kita diberkati. Amin.. :)

sedutzone said...

tengah cuci kereta ni... selamat berpuasa ya... follow sekali... yieehaaa...

9n0L4 said...

wahhhhh. berkilah lahhh sebulan. hee.

Yana Libra said...

wah, berkilat tu kete~~~ hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget