10 September, 2013

Gedik Santai Malam Hari.... Imbas Poem Anniversary

Haaaaa... i kena isomnia ker?

Alahai, lately macam payah nak tidur malam hari. Tetiba sedar-sedar dah 3 pagi, mata masih tak katup-katup lagi. Esok keje, mampuihhhh boss baling dengan file besi. Kena sawan baca buku sampai pagi ke ni.....ayoyoyo mata, class lom start lagi ler. Yuk lah rehat, nanti class start, u taknak tidur smapi mata sarat barat pown takpe. Janji sumer paper i lulus dengan cemerlangnya.

Ni....bila dah malam-malam gini tak boleh tido, mulalah mengada buat muka selamba. Almaklumlah, gedik tahap dewa. Kan haritu hari anniversary kita. Ada lah tulis-tulis sikit ntah syair ke gurindam ke sajak ke.... kengkonon nak hantar kat dewan bahasa dan pustaka. Tapi tak cukup syarat ilmiah untuk bacaan anak-anak remaja. Erkkk....iyeker? Takda unsur-unsur lucah atau jenayah antarabangsa yeaaaa...



See... tengok..., yang komen pun tak hebatnya. Siap ada yang PM suruh upload kat blog untuk bacaan yang lain-lain jugekkk....hahahaha....i ni ada ke peminatnya?

So...sape yang dah baca, nak baca lagi pun boleh jerrr....yang belum baca jangan gelak-gelakkan kita yeaaaaa....

♥♥♥♥ teeeettttttttt ♡♡♡♡


11 tahun~~~

Sudah cukup dewasa mengenal dunia
Kalau yang jantan dah boleh dipotong anunya
Kalau yang tino..faham-faham je perubahan bulan bintangnya
Manusia membesar dengan teladan ayah bonda
Tapi usia perkahwinan dididik dari pengalaman berdua

Sela masa yang dianggap lama
Alhamdulillah kita dapat pertahankannya
Kata orang hanya tinggal 1 fasa saja
Dimana fasa pertama dan ke dua kita sudah berjaya
Lima tahun pertama penuh suka duka
Antara kita baru saja nak kenal-kenal dunia
Jatuh bangun kita tanggung sama-sama
Lima tahun kedua kita dah punya harta benda
Juga 2 cahaya mata, walau hanya lelaki kita gembira
Harapnya lima tahun ketiga ini kita akhirinya bersama juga
Waktu inilah waktu hebat untuk kita kecapi semua
Jangan sampai ada orang ketiga peruntuh rumahtangga
Kerana ia boleh datang bila-bila saja tika kita leka
Mengaut semua yang kita ada......

11 tahun cukup gembira

Terima kasih sayang kerana sudi menjadi pembahagia
Terima kasih juga kerana selalu sela air mata
Terima kasih selamanya mengejutkan ku dari lena
Terima kasih kerana tak kekok lakukan kerja rumah tangga
Terima kasih wahai pendamping setia
Ku mahukan 11 tahun lagi dan 11 lagi dan lagi sampai infiniti

Terima kasih Allah kerana menghadiahkannya kepada ku
Walau sementara....

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Selamat malam semua....

:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

29 comments:

Cik Nur™ said...

Serius best poem ni kak....
Simple tapi maksud dia jelas....
Besttttt...!

Moga hubungan akak dan en.suami kekal hingga ke jannah...amin...!

Mrs Velentine said...

i like kak..sangat puitis....suka sangat..hapy annivesary...semoga kekal sehingga hujung nyawa

Nurzakiah Hanum said...

best2

Kakzakie said...

Mengimbau yg manis-manis buat CiM mesti senyum simpul. Tidur malam tadi mesti dgn senyum lebar:)

eMMe said...

Salam Kak Nina,

11 tahun yea Sis? bukan 1 hari 2 hari.. tapi 11 tahun... sangat bahagia, gembira, enjoy dgn rumah tangga... Alhamdulillah... kene contohi Sis ni.. kasi sikit tips2 nak kekal bahagia Sis, heee~ apa2 pun Tahniah Sis... kim salam kat anak2 ek...

m.u.l.a.n said...

moga kekal bahagia..!!

are_lin@yu said...

sangat puitis dpt rsa dr ati.hehe..slmt ulang tahun k.niena dan hubby.. moga trus bhgia ;-)

izan mama mia said...

11 tahun yg bahagia penuh cerita ...mg terus kekal selamanya... tahniah yaaa...dari berdua dah ber empat...molek rasanya kalau ber 5 hahahaah...

izan mama mia said...

11 tahun yg bahagia penuh cerita ...mg terus kekal selamanya... tahniah yaaa...dari berdua dah ber empat...molek rasanya kalau ber 5 hahahaah...

E'in said...

happy anniversary kakak gedik... :p

LiTtLe^m3 said...

sweet :)

Rosmiza Ali said...

Puitis jugak CIM ni ye.. Suka baca poem ni.. Tak meleret2 macam sesetengah poem tu. Yg ni jelas, maksud dia sampai kepada pembaca.. Keep it up! Lepas ni boleh buat buku peom.. =)
ZON PERMAISURI CHOMEL

kayyana said...

wah ada bakat berpuisi rupenye ye... hehehe.. biasalah.. idea tu akan datang bile kite tak boleh tdo kan...

kayyana said...

kak, nanti bile anniversary yana da cecah 11 tahun nak copy paste la poem akak ni.. hihihi.. tq ye sis.. hahaha

rabiatul adawiyah said...

mohon menuntut ilmu bersama akak..
kina suka jugak buat sajak,syair nie...xp lama dah x berjarya

Chic Na said...

baca lagi walaupun aritu dah baca sebab memang best.. akak ni berbakat tau.. mmg suka baca apa2 yg akak tulis.. huhu.. baca diam2 je.. ;)

Yumida Huda said...

ni kali ke-2 yumida baca poem tu sis
mmg bez..pandai sis mengayat kami..hehe

Bin Muhammad said...

Tidak terlewat rasanya untuk saya mengucapkan selamat ulangtahun...Dah 11 tahun, semoga terus kekal bahagia bersama hingga ke syurga

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

salam kenal.. selamat ulang tahun perkahwinan yang ke-11 tahun.. semoga ikatan perkahwinan kekal hingga ke syurga.. :D

Telor Power said...

semoga kekal bahagia dan berbahagia selalu sis

amin

lelamaisara said...

semoga kekal kak...
sedap kata2 nye tu kak..bak makan stawberi coklat gitu..;)

Deqla Manjew said...

berbakat sungguh akak dlm bidang penulisan ye.. indah setiap bait kata.. selamat ulang tahun perkahwinan buat akak dan hubby.. moga kekal bahagia till jannah.. ;)

Riedaffya ibrahim said...

happy anniversary sis....poem tu menusuk ke jantungku dan penuh makna...tahniah cim

Aine Ainun said...

blog dah berubah....chomel...=)

Masha Meisters said...

hehehe...bestneyr..happy anniversary my sis yang penuh misteri...hehe

Si Matatajam said...

Mmg best sgt la kak Niena..rasa tak puas baca plak tau..

Si Matatajam said...

Hepi anniversary kak Niena Dan Suami.. Moga bahagia hingga hujung nyawa Dan bertemu semula Di syurga

nanieybarnieylurviey said...

Terbaik lah. :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wahhh cim bergegar jantungku baca poem tu..best..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget