23 August, 2012

Salam Aidilfitri dari Senggarang, Batu Pahat

Assalammualaikum semua...

Hari ni saya nak memperkenalkan seluruh ahli keluarga belah en.hubby saya a.k.a Mertua saya. Semalam kami ada buat photo shoot di rumah kami di Senggarang, batu Pahat. Riuh rendah dibuatnya, masing-masing ada gaya tersendiri, bergurau senda gelak tawa memeriahkan suasana walaupun dah raya ke-4. 

Saya start beraya di rumah Mertua raya ke-3, balik dari meronda-ronda raya bersama keluarga saya. Sampai rumah mertua pun dah pukul 1.30 pagi. Mak & Ayah masing-masing berborak sampai ke pagi, pukul 3 pagi baru keluarga saya bergerak pulang ke Johor Bahru. Alhamdulillah, mereka selamat sampai pagi tu lebih kurang pukul 5 pagi. Mesti lepak giler, sebab kami beraya dari awal pagi, pukul 10 keluar rumah, terus ke Melaka, kemudian turun ke Muar & Batu Pahat.

So, inilah keluarga en.hubby saya.


Haaa... ni nak bagi tau, actually nak promote. Adik ipar saya belum kawin lagi. Kedudukan dia tue yang no.4 dari saya (dari kiri). Taktaulah dia nak cari calon macam mana, taktau dah jugak berapa calon kami dah kenalkan kat dia, semua cantik-cantik belaka. Cikgu sekolah, cikgu agama, jururawat, akauntan, usahawan, jelitawan, macam-macam ada, satupun tak sangkut. Bukan dia taknak kawin, tapi dia belum jumpa yang berkenan di hati. Dia nak yang......... tengok jer terus rasa sampai ke hati. ada ker macam tu skang? Good luck lah yea. Nama? Owhhhh, nama dia kena rahsiakan buat masa nie.

Hehehe... Selamat Hari raya semua dari kami sekeluarga.

p/s: Nak tengok jugak, pilihan hati dia tue macam mana. Tak sabar rasanya, kitorang nak sponsor live band  & cameraman, bila dia kawin nanti.

:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

23 comments:

Maiyah said...

slmt hr rya
maaf zahir batin

dyabunga said...

seronoknya berphotoshoot..hihih

elyna mirsada said...

wow happening je sume..

Cendol said...

wahhh!!baguihnye sume same kot!sehati sejiwa je colournye..haha
oh adik ipar Cim tu ye tak kawen lg..hihi kat rumah cendol kan ade makcik tu single lg tp umo dia 36..tp dia nmpk cam bebudak je..suwiit suwiiitttt je orgnye.wehehe >.<
pndai2 je promote org . haha

Cinta Misteri said...

Miahaha... Cendol tkmo try ka? Meh isi borang, nnti ktorg panggil interview..

Si Matatajam said...

Cantik theme colour baju raya CIM..Salam Lebaran..

mama ju, said...

Salam sejahtera

Selamat hari raya dr Rengit!

seronokkan dpt bermesra dgn sahabat dan saudara mara.
Moga adik tu dpt isteri yg solehah dan mesra saudara.Amin.

Daddy Ziyyad said...

salam aidilfitri..

semoga adik ipar tu dapat beraya sebagai suami orang pada raya tahun depan...amennnnnnnnnn :)

elyna mirsada said...

ely pn nk yg tgk je trus jtuh hati..br fall in luv nmnye..hehe =)

boni kacak said...

wah..serba ungu tu... menarik betul

mummY daniSha said...

samela tema kita taun ni hehee

Cik Nur said...

cantiknya..ungu semuanya..!

untungnya bila kawin ramai nak sponser.. :)

Chic Na said...

cantik pulak tgk semua sama kaler je.

err sempat lagi promote tu. huhu..

Yana Libra said...

kakak sy pun sdg mencari ni kak..umur brp tu? hehe~

Masha Meisters said...

sedondon!

hihi...comelnyer...suke comel2 ni....kiki (menggatal pulak)

Cik Aini said...

kehkehkeh..
sempat promot ye CiM..
baiknya aka ipar ni :)

eh..ada tempat kosong lagi eh,borang apa yg kena isi kalo nk join..hahaha gurau2 ye Cim :)

Mrs Velentine said...

promote jangan x promote mana tau sngkut kat GSF

Azham Vsvc said...

ramai pakai warna purple utk raya tahun ni....sy sendiri pun mmg peminat purple dr awal remaja hehehe......

Besar kuarga akak, mesti meriah balik beraya :)

are_lin@yu said...

hehe oo nilah yg kecoh kt grup erk..blh thn tu yg lmbt ckit kot..hihi

Wanieys said...

ni entry raya ker entry cari jodoh muahahaha....amboi purple semua cantik la...semoga adik ipar CIM jumpa jodoh yg diimpikan hihi

Chic Na said...

dah jumpa ke belum calon2 nya ni kak? hehehe..

wan nurul hezrina said...

salam aidilfitri 2012=)insyaallah jodoh ada2 yang baik2 amin=)wah semua purple..nampak cantikkan bila sedondon=)

9n0L4 said...

suke purple ni. cantik sgt. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget