01 December, 2012

Durian oh Durian

Musim durian telah tiba rupanya. Kami dah lama tak balik kampung Batu Pahat disebabkan kesebokan dan ketidak kesempatan akhir-akhir ini. Sehinggalah en.hubby menerima panggilan dari seorang pakcik di kampung yang menyuruh kami balik kerana durian dah banyak gugur tak ada yang dah nak makan lagi.

Ha!!!!! Musim durian ker? Ohhhh, sorry tak tahu sebab..... berhampiran rumah kami tu ada sebuah warung yang memjual durian. Tapi macam sepanjang tahun dia menjual durian. Maka kami telah menjadi keliru dengan musim buah. 

Patutlah sekarang ni orang semua sebok dengan Durian Crepe.

Jadi...baliklah kami ke kampung petang tadi selepas swimming class.

Tarraaaaa....

 Haaa... berbakul. Dah setengah bakul baru teringat nak bersnipsnap...

Konon-konon lah nak jadi org kerdil dan makan durian yang besar


Tolonggggg!!!! Hantu Durian datang..

Sebiji saya makan sorang. Hahahahaha!

Dah puas, jangan lupa minum air putih dalam pangsa. Di khabarkan dapat menyejukkan badan. Baca selawat dulu yepp.

Sebeleum tue, semalam Danish dah makan dulu. Tengok tu dia layan perasaan sorang-sorang sebab semalam saya tak berapa sihat. So, dia takda geng laaa.

Yang ni... cuba peratikan betul-betul. Ada lubang yang dalam kan. Haaaa, inilah durian yang telah ditebuk tupai.


Jadi...tidaklah saya ke jemputan makan durian yang dianjurkan Cik Safni esok di Labis. Rasanya akan ada sepasang kekasih yang akan ke sana.


Mood : Menanti siaran langsung Malaysia vs Indonesia sebentar nanti. Hari ni tengok kat rumah jep sebab, nanti midnite nak pergi tengok Acoustic live band. owhhhhh rindunya dengan jari jemari GFadz.




:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

26 comments:

Cik Nur said...

pic yg last tu..asyik betul dia mkn duriann..heeee.. :)

kasihredha said...

Durian dimana2
Dan Musim crepe durian

Nora Karim said...

sedapnya durian... tak dapat lagi nak gi makan2 durian...

Si Matatajam said...

Tu diaaaaa layan baik punya..M x makan doyan..hu hu..

hazanis said...

nak durian. :))

boni kacak said...

pergh....sedapnya.... ni yang teringin ni..hehehe

Deq's Qienz said...

terbaekkk...

Chic Na said...

hebat la boleh habiskan sebijik. konfem sgt sedap. ;)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sana sini org dok cerita sal durian..pemes la durian skang ni hikss

Daddy Ziyyad said...

sana sini org makan durian crepe kan..hahahha...saya jugak yg masih belum makan lagi

Cikgu Ma said...

kt kg saya plak salah musim...tetibe jerr ada durian masak selebatnya.,..rezeki ^_^

nadia said...

salam cimmm! :)
nadia singgah sini. thank you soooooo much sebab sudi singgah blog nadia. sebagai tanda penghargaan, nadia terus follow cim! hihihi.
cim, feberet nadia ni duriannnnnnnnnnnnnnn!

Anonymous said...

Hello there! Would you mind іf I share уour blog
with my twittеr grоup? Thеre's a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Cheers
Here is my blog post ; how do you treat mono

Anonymous said...

Wow, thіѕ piecе of wгiting is nice, my
sister іs аnalyzing thesе things, theгefore ӏ am going to inform heг.
Also visit my webpage www.pershefca.com

MAZLIZA ABD RAZAK said...

sedapnya...
lama tak makan durian (",)

Deqla manjew said...

amboiii... byknye mkn doyan... x pns ke kak?? hihihi

etuza said...

wah makan2 durian..ziarah pagi ni GSF group..maaf late terjah..

are_lin@yu said...

sedapnya makan durian..huhu..oo gitu rpanya ayu bru tau mcm mna rupa kna tebuk tupai.hihi

Nyue said...

mmg musim durian kan....ada je menu berkaitan dengan durian...
hehehee......

Deqla manjew said...

uwaaaa... smpai hati x tuntut..... sobs... ekekeke

izan mama mia said...

duriannnnnnnnnnnn..i like

Mrs Velentine said...

sya pun makan durian semalam..kak...tq tolong tp kalau komen bukan kat entry MV tapi entry yg 1 lagi

Ajan said...

mmg puas ati makan durian!

lelamaisara said...

doyan ditebuk tupai pon ade..heheheh..i like doyan...

9n0L4 said...

mak oiii. sebakul abis bape org ni. hee. durian ditebuk tupai kate org jadi ubat. ye keee. huhu.

Yana Libra said...

durian sedap~~~~ hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget