04 December, 2012

Kucing Saya...

Haritu masa up N3 pasal Tugas Dah Tamat tu tak dapat snap gambar kucing-kucing saya. Jadi nak showoff skit lahhh....Tajuk dah macam karangan masa sekolah rendah. kahkahkah


Okeyyy... inilah Chiko. Otai dalam rumah ni. Dia selaku guru besar kat dalam rumah, siapa yang suka mancit-mancit memang akan kena sepak dan dibelasah sampai menyuruk bawah gobok tak keluar-keluar. Jaga-jaga dengan Chiko yepppp....


Ini Chiko sedang landing-landing dengan kekasihnya Mary. Wahhhhh....seronok yep.


Yang ni Cecak. Muka macam jantan, tapi dia betina. Tak suka keluar malam takut terjadi bohsia. Bawah kerusi ni memang port dia melepak.


Haaaa yang tompok-tompok ni namanya Buntat. kelakar kan nama dia, sebab perut dia memang buntat. Dia ni muka macam betina, tapi sebenarnya jantan. Haaaa, nampak si Cecak tue, kalau nak tau diorg.... ehhhhh dia.... ehhhh.... Cecak dan Buntat ni pown pasangan kekasih dalam rumah ni. Dah nak start bergurau senda lah tue....


Haaaa tengok si otai Chiko dengan kekasihnya Mary. Wah wah wah.... lena btul yep.


Okeyyy yang bertenggek macam antu tenggek tak takut jatuh ni namanya Gary. Memang suka duduk melapak atas tembok. Tujuannya senang nampak gangster lalu kat bawah. kalau nak tau, kat kawasan rumah kitorang ni memang ada gangster kampung dusun. Muka memang dah macam pecah pinggan. Kalau dapat masuk rumah, habis makanan si bulu-bulu saya disapu dengan licinnya.


Tengok tu pungkok Gary, dah nak terjatuh dahhhh... Hurmmm takyah tanya, nak bagi tau dah ni. Memang dah berapak kali jatuh. Kadang tu terus jatuh tingkat bawah, mamai sekejap nasib baik tak gila. Tapi selalunya kalau dia rasa nak terjatuh, dia akan berpaut kat tembok tue, takpun paling tidak, dia jatuh kat aras satu jer sebab kat situ ada pokok-pokok bunga dan ada tembok pagar sikit.


Yang ni plak Jony. Sekali imbas memang macam Gary sebab mereka ni kembar. Tapi kalau nak bezakan antara Gary dengan Jony, adalah dari segi kebersihan. Yang nampak putih bersih berkilat bersinar tue, Jony lah namanya. tapi kalau dekat-dekat akan nampak beberapa lagi perbezaan iaitu, rambut (tompok kat kepala tue)....hehehe.... rambut Jony belah tengah then macam ada ikat tocang dua, rambut Gary belah tengah jugak tapi sikat lurus terus ke belakang. Ekor Joni panjang skit, ekor Gary kontot skit.


Haaaa yang ni Jony. Putih melepak kannnn badan dia dan bersinar. Jony tak suka bertenggek macam Jony, tempat dia melepak adalah bawah ampaian. Jony berani tidur bawah ampaian sebab dia tak pakai susuk.


Haaaaa.....tidur menangangkang, tak malu btul Jony nie lahhh...


Ini ambil masa mereka berkumpul nak minta makan. Inilah yang terbaik, sebab yang lain semuanya goyang, masing-masing taktau diam, terpusing-pusing sana sini sambil mulut masing-masing mengiauw-ngiauw.

Cukup tak kucing 7 ekor??? Haaaa, actualy tak cukup sekor. Yang tak ada dalam N3 ni adalah Simpul. Simpul ni payah skit kalau nak ambil gambar dia, dan lagi susah nak jumpa dia sebab dia memang suka menyorok.  Percaya tak kalau saya cakap Simpul ni usianya sama dengan usia perkahwinan saya? Simpul dilahirkan belakang pelamin saya, so maknanya sekarang Simpul berusia 10 tahun lebih. Nanti kalau jumpa Simpul, saya ambil gambar dia dan upload kat sini yep.

Owhhh yaaaa, binatang peliharaan ada 10 ekor. Yang lagi 3 tu sebenarnya Tuntung (sejenis kura-kura) iaitu Cupid, Cupal & Cukib. Harap maklum yeppp. Ada jugak yang tanya, boleh kenal ke bila dah ramai-ramai nie.....? Ehhhh boleh lah, kalau you all tengok pown you all dah boleh kenal agaknya dan panggil mereka bila jumpa nanti. Nak jumpa mereka tak??? hehehehe....





:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

17 comments:

nadia said...

orang cakap, bela kucing sangatttt dimurahkan rezeki sebab kucing kan binatang kesayangan nabi Muhammad. aminnn ;)

Anum said...

banyaknya nak satu

Chic Na said...

wahh ramainya. chiko garang eh tp muka sweet. huhu.. yelah camne nak kenal kalau dh banyak2 camni. tp kalau dh biasa boleh kot. huhu..

Mira Adzlia said...

wah byknye...sy ade 5 ekor je..huhu

elyna mirsada said...

byknyer.CM,hehe.cumel..tp sy geli ngn kucing

Zila Zainal said...

bannnnyyyaaaakkkkknyaaa kucingggggg. sukanya tengooooook!!!! :DDDDDDDDDDD

Deqla manjew said...

byknye kucing... deqla suke tgk...hihi... sejuk mata memandang tgk kucing2 ni kan kak...comel2 smuanya... :)

Mrs Velentine said...

comelnya...

Daddy Ziyyad said...

8 ekor kucing?? ~pengsan...hahaha

sebulan berapa peket friskis beli..hihi

Cik Nur said...

wahhhh..banyaknya..!!
seronok bela banyak2...
tapi umah teres mcm nur susah sikit la..

simpul dah 10 tahun...?
wahhh...panjang umur..teringinlah nak tgk simpul..!

nur xpernah bela kucing lama2..
sebab kadang2 ade yg hilang la..
ade yg mati la...
huhuhuhu

lelamaisara said...

wow banyaknye kucing akak....comil comil semua..:)

dya bunga said...

byknya kucing akak

9n0L4 said...

putihnyeeeeeeee si jony. putih suci je saye tgk. hee.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

banyaknyerrrr kucing...akak ni pencinta kucing kan :-)

Yana Libra said...

ni kat umah akak ke?

Cik Aini said...

wahhh
comeiinya..
umah ai kat kmpung x dibenarkan bela kucing sbb ank sedara ai alah dgn bulu kucing :)

MR PET STORE said...

banyaknyer kucing... mai la singgah sini.. http://mrpetstore.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget