20 December, 2012

Kenapa dengan esok???



Ada apa pada hari esok???? 21.12.2012

Hurmmm...malas nak fikir. Tapi, memang you all nak sangat ker kiamat esok? Jangan dengar kata-kata NASA tue, semuanya kerja Tuhan. Mana mereka tahu rancangan Tuhan? Dalam Al-Quran telah tertulis, kiamat itu rahsia Allah. Tak payahlah kita nak meramalkannya. Sampaikan mereka mewujudkan satu web yang memang ditujukan untuk tarikh tue. Masa saya type tarikh tu di permulaan N3 nie saja, siang-siang lagi dah detect tarikh tu ke web berkenaan.

Hari ni semua orang sebok cakap pasal hari esok, termasuklah kat pejabat nie. Dah cukupkah amalan kamu dihari-hari semalam? Tak perlulah nak dirisaukan apa akan jadi hari esok. Yang pentingnya, adakah kamu akan jadi yang terbaik pada hari esok lebih baik dari hari semalam?

Fikirkanlah...

Apa pun yang terjadi pada hari esok, tak perlu difikirkan sekarang. Kalau kamu benar-benar percaya kiamat akan jadi pada hari esok, maka beribadahlah kamu. Bermulalah dari saat ini, semoga segala amalan kamu diterima. Dan sekiranya tidak terjadi apa-apa pada hari esok, teruskanlah amalan kamu itu dan jadikanlah hari ini permulaan baru dalam hidup kamu.



Marilah kita sama-sama berdoa bahawa kata-kata kafir itu adalah dusta semata-mata. Tapi jika benar Dia memperkenankannya dan mengarahkan agar Israfil menjalankan tugasnya sebagai peniup sangkakala, redhalah dengan kehendakNya. Wallahualam...

Semoga amalan kita selama ini cukup. InsyaAllah.....

Yang penting, sekejap lagi saya nak balik.


:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

17 comments:

trah zain said...

suka ati depa je nak main ramal2 ni,, haish... ujian untuk aqidah kita gak,,huhu

Cik Aini said...

haish,
biar jelah CiM..
lama2 ngan kita2 vengonggg kan..
yg pastinya kita ingt "buatlah amal ibadat seolh2 kita akan mati esok"...

Kelana Cinta said...

Bijak betol dorang kan..Sampai boleh ramal bila kiamat.Puiiii...

gadisBunga™ said...

kalau ada orang islam yang percaya, memang sedih la kan. :)

Che Rosliza Che Mat said...

macam2lah dorang niekan...

Yana Libra said...

takde orang yg dapat meramalkan kiamat..

tp, bila cakap pasal kiamat ni..rasa takutnya sbb amalan masih tak cukup.. :(

intanfirdaus247 said...

pandai2 jer depa ni. haish

aReLaN said...

hmmm...hanya ALLAH yang maha mengetahui tentang sesuatu termasuklah hari kiamat

Chic Na said...

bukan kuasa manusia kan nak meramalkan semuanya. diorang tu terlebih bijak agaknya. huhu..

9n0L4 said...

yg sedihnye, ade jugak org Islam yg percaye bende mcm ni.

boni kacak said...

betul tu..saya setuju sangat2..

BaNu Syah said...

yup kiamat rahsia ALLAH sng2 hati je diorang ramal bukan2 ish ish

Mrs Velentine said...

karut semua ni

Dayana Bahar said...

agenda penjajah untuk mempengaruhi minda orang islam... yang penting kepercayaan kita kepada Allah.. Segala kejadian yang berlaku adalah rahsianya.. siapa kita untuk menentuknnya...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ishhhh xpatot la depa ni..tarikh tu besday cek kot haha...dok wat ramal xtentu hala betoi..semua tu rahsia Allah S.W.T...

Deqla manjew said...

Ewah ewah...sesuke hati nk meramal...xde ape pun...huhh

Cik Nur said...

Kita masih teguh berdirikan..

mmg tak siapa boleh tahu...
kecuali DIA...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget