19 January, 2013

150,000,000 X



Hahahaha...bilalah saya punya follower kat blog ni nak cecah angka tue?

OK, ini mengenai lagu Ainan Tasneem, 150 juta. Best laaa lagu ni. Jom layan;


Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”
Eh dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata

“Sayang mungkin baran tak kira masa”
“Tapi sayang tahan kalau yang salah saya”
“Sayang mungkin saja keras kepala”
“Tapi sayang manja bila kita berdua”

“Saya kenal sayang saya”
Buat apa di cerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya

Peduli orang kata
Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna

Kalau hati tak ada
Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa

Kerna aku rimas gedik mengada-ngada
Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala

Aku punya manja kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua



Hahahaha...sweet sangat kannnn..... Pedulilah apa orang kata. Hanya kita saja yang tahu siapa pasangan kita. Jangan rasa rendah diri bagi yang berpasangan macam beuty and the beast tu, sebab cuma kamu sahaja yang tahu apa kelebihan beast kamu tue. Jangan rasa terasing dengan kawan-kawan bila pasangan mereka lagi best dari pasangan kamu, kerana hanya kamu sahaja yang tahu apa kelebihan yang ada pada pasangan kamu.



Blog-blog GSFian yang CiM tak dapat komen tue, dah boleh komen kesemuanya guna Nota ini.






:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

15 comments:

Cik Nur said...

Nur pun suka lagi ini... :)
mmg best... :)

tambah2 tang lirik..
-sayang kenal sayang saya-

sweetttt jeee..heeeee..

Yana Libra said...

hehe...jiwang~

kdg2 pasangan yg tak sempurna tu lah yg memahami kita kan kak~ :')

Mira Adzlia said...

manis mcm gula2 lgu dier...hihi

kinara kinatara said...

ainan tasnim ka penyayi asal kak..sebab dulu penyanyi asal lagu tu ada databg uitm johor..xp bukan aianan tasnim..oranya kecik2..xp lupa nama..x femes sangat..

jeBateja said...

Best2...nak carik...nak donlod....ahakz

Wak Gelas™ said...

video tu pon sweet je kannns.., ehhhee, wak pon sukak

N.Aima K said...

haha ada juga orang sebok-sebokkan psl rupa pasangan orang..fokus je lah psngn sendiri kan? T___________T

9n0L4 said...

rasenye lagu lame dah ni kan. tapi lupe tahun bile dgr lagu ni. :)

Cik Aini said...

suka..suka jugakkk :)
ai mmg suka nyanyi lagu ni..tp nyanyi dlm keta ja lah..kang nyanyi kat luar berterabur lak kan..hahahaha
CiM ada lagu ni x?
meh la kita bluetooth.muahaha

Deqla manjew said...

asalnya fynn jamal yg nyanyi kan??

wan nurul hezrina abd halim said...

engkau sangat manis aku pula dawai besi..hehe lawaklah ayat2..

Mrs Velentine said...

x pernah dengar lagu ni

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

mcm xpernah dgr hehe

sHaRiNa eLyaNa said...

comelnya dia kan hehe

Chic Na said...

semalam baru dengar. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget