17 March, 2013

Harith Iskander Memang Lawak Der



Soalannya... Lawak Ke Der??
Jawapannya... Lawak Ke Der 2 memang lawak gila, ketawa sampai keluar air mata, the best of Lawak Ke Der sebab ada Harith Iskander laaa brader....

Lawak Harith Iskander memang high class!!!

Siapa penah tengok lawak Harith Iskander dalam Lawak Ke Der 1? Hahaha, di Istana Budaya? di Astro atau di You Tube? Yang belum tengok tue, meh tengok sini Lawak Harith Iskander tahun lepas. Sory nak tengok yang baru kena pergi panggung. Hehehehehe...




Tapi dalam Lawak Ke Der 2...... lawak Harith Iskander semakin lawak sampai boleh buat ketawa terbahak-bahak berjurai air mata. Yeaaaa.... saya dah menonton Lawak Ke Der 2, filem lawak yang diklasifikasikan sebagai '18 FOR ADULT ONLY' tue... ni baru balik dan masih terngiang-ngiang lawak-lawak mereka especially Harith Iskander yang lawak gila tue.

1jam 45 minit, gelak tanpa henti sampai penjaga panggung pown lupa bukakan pintu untuk kami sebab mereka pown menonton dan gelak-gelak sekali. Dalam perjalanan keluar dari lorong-lorong belakang panggung, terfikir di benak, dimanakah mereka mengklasifikasikan Lawak Ke Der sebagai tontonan 18 tahun ke atas sahaja? Kalau nak kata ada perkataan-perkataan yang mengguris perasaan, rasanya ada beberapa part yang telah di tooooottttttt kan. So, apa masalahnya? Then kami perasan, ada part-part aksi yang memberahikan, pandangan kamera akan dialihkan ke arah penonton di Istana Budaya. So, apa masalahnya?

Kecewa bila ia diklasifikasikan sehingga begitu straight sekali. Dan malam tadi saya hanya pergi berdua sahaja dengan hubby. Dan sewaktu membeli tiket, ada juga yang membawa anak sekitar umur 8-10 tahun, masih tidak dibenarkan masuk dan terpaksalah mereka menonton movie lain. Masih tak faham...apa masalahnya.

Arghhh...masih tak faham kenapa diklasifikasikan sebagai 18 FOR ADULT ONLY.

Malas nak fikir....

Haaaa, nak promote ni, mesti tonton Lawak Ke Der 2 sebab memang lawak habis. Saya nak bagi 5 bintang penuh sebab Harith Iskander master mind dalam the whole movie. Dan saya perasan Lawak Ke Der tetap menerapkan lawak sindiran. Dan saya boleh terima kerana ianya benar dan perlu diberi kesedaran pada yang tak sedar, lawak mereka bukan sekadar lawak kerana lawak mereka mendidik dan ada mesej yang disampaikan.

Ni saya nak bagi pencerahan pada lawak-lawak mereka, pada pengamatan saya.

>> Avoid to eat mekdi...tak pasal-pasal plak NBK dalam Tanah Kubur jadi bahan. 
>> Jangan percaya tambang murah syarikat penerbangan...itu semua pembohong.
>> Artis-artis tak payah propa sangat, konon tak suka seksi bagai, walhal......
>> Erti persahabatan dan jangan betray sahabat anda
>> Wanita sangat cerdik, itu saya setuju apa yang Harith Iskander kata (must watch kalau nak tahu)

Okeyyy....kena tonton kalau nak tahu kenapa saya kata Harith Iskander mastermind dalam Lawak Ke Der 2. Tak dapat bayangkan kalau Harith Iskander tak ada, mesti saya akan kata.......boring.... macam tengok Maharajalawak kat Astro. Tapi kan....saya rasa lawak JoZan ada lack laaaa, bagi yang dah tengok tue, apakah pendapat korang sama dengan pendapat saya? Kannnn harta diorang sumer dah bagi kat minah penipu tue, then patutnya ending kan laaa cerita diorang dengan lawak papa kedana ker, selai sepinggang ker, Nabil interprem nak ambil semua harta ker.....toinkkktoinkkk....

Okeyyy...lah....kesimpulannya;

Nabil... lawak
BoBoi... lawak lah jugak, daripada takde
JoZan... lawak laaaa, tak gelak kang orang kata giler
Harith... lawak dan sangat lawak... yang ni lawak giler



Note: Gelak...gelak jugakkkk....lawak...lawak jugak... ketawa dan berfikir...


:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

28 comments:

BaNu Syah said...

lawak ke der 2 mmg best ;)

Cik Aini said...

oh haris lg lawak dr jozan eh sis..
psst ! cantik manis sis dresing.hehe

Chic Na said...

ni yg rasa makin excited nk tgk ni. tp kena tunggu keluar astro 1st la. huhu.. paling nk tgk jozan ngn harith je. hihi..

Yumida Huda said...

kengkdg lawak jozan tu menjadi..kengkadang x..klo x lawak...pura2 gelak je la..hehe

ske tgk lawak si harith ni...spontan

Cik Nur™ said...

Nur belum berkesempatan lagi nak tgk...
bila akak buat review ni, terasa juga kobar2 nak tgk.hihi

izan mama mia said...

ehe..dah lama tak tgk show harith nie...

Solehah Shamsuddin said...

solehah xd astro la der.hahaha xd chance nk tgk, cmne. youtube je la yg jadi tatapan :)

m.u.l.a.n said...

nak tengok jgk lah..

Arina Shamsul said...

la ye ke dear? ni yang jealous ni,sy tak tengok lagi uwaaaaa...

Yana Libra said...

dating sambil tgk wayang ye..hehe :)

Deqla manjew said...

wahhhh siyes lawak ni der??!! nak tengok jugakkk.... !!!

Cho Zila said...

harith iskandartu dari dulu akak suka... memang lawak dia ada kelasnyer....
akak tak tengok lagi..
cantik u haritu manis menawan...

lelamaisara said...

cantiknye akak cim..hehehe..
lawak ea kak nak tgok jugak la...

Haryati Faizal said...

tk de kesempatan lg nk tgk la...

Mrs Velentine said...

wah harith iskandar mmg ;awak dia ada class

are_lin@yu said...

nak tgk jugakkkkk..huhu

Si Matatajam said...

Mmg best la..dalam lawak ada maksud tersirat..kan akak!

TiranaAduka said...

lama dah ta tau harith ni. Memang lawak bestyle

nadia said...

cantiknya kak cim.
alaaa, belum tgok lagiiiii T______T

Chic Na said...

akak next week ada kat kl ye. bestnya dpt la jumpa diorang yg ada kat sana. ;)

Riedaffya ibrahim said...

x sabar nak tengok...

missSenget said...

nak tunggu yg download punya bole tak..?


ehehehe..

SURINAH ABD SAMAD said...

Terbaik by harith iskandar
Woman knows everthing!!

nik ros said...

nak tgk sgt2. tak sempat lagi. semua org cakap best

Aku Penghibur said...

acik pon dah tgk ..mmg lawak

Bin Muhammad said...

Salam,
Mcm menarik sungguh citenye dari review ni, Lawak sgt2!
Bila la ada free dpt tgok ni...mcm de harapan jer. Tggu kat Astro 1st jer la.

p/s: Terima kasih di atas kunjungan anda ke Relaks Minda. Amat2 saya hargai. Teruskan bersama RM...:)

9n0L4 said...

waaaaaaaaaaaaa. nak tgk jugak kak. :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kesian wani sbb xtgk lg haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget