23 March, 2013

Naik Kereta Api Pergi Kuala Lumpur


Pernah dengar tak lagu zaman kanak-kanak ni;

Air pasang dalam
Surut pukul lima
Nyonya bangun pagi
Siram pokok bunga
Pokok bunga Melur
Tanam tepi batas
Itik bertelur ayam menetas
Cik Baba jatuh dalam parit
Cik Aminah ketawa jerit-jerit
Naik kereta api sampai Kuala Lumpur
Jumpa isteri comel terselit bawah dapur.

Dan sekarang....saya berada di Balai Berlepas Keretapi Tanah Melayu di JB Sentral? Keretapi kami pada pukul 2.15 ptg.

Motif ke KL naik keretapi...... 《saja-saja》

Bukan tak boleh drive, tapi perkara tu dah biasa sangat. So sebab dah boring buat perkara yang biasa, maka kami nak cuba buat perkara yang luar biasa bagi kami. Biasanya lagi, bag pack traveling ni saya akan lakukan berdua jer dengan en.hubby. Tapi kali ni kami angkut sekali bujang 2 orang ni, mereka berdua akan mula dibiasakan dengan aktiviti-aktiviti gila kami berdua. Ini adalah percubaan pertama menaiki keretapi untuk perjalanan jauh, sebab kami sedang merancang perjalanan yang lebih jauh dari ini iaitu melepasi Padang Besar....woooohoooo.....

Sebelum naik keretapi, macam-macam makanan dibekalkan oleh bonda. Tapi bujangn2 orang ni tetap nak juga kuih keria bak kata orang jawa | 'iDonut'

Dianggarkan kami akan sampai di KL Central pada pukul 10 malam. Doakan perjalanan kami selamat...


:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

15 comments:

Daddy Ziyyad said...

Semoga selamat sampai.
Pengalaman yg best, especially buat anak anak 2 org tu :)

Share lah nanti pengalamannya ya, sebab saya pun plan nak naik keretapi..dah lama tak naik..:)

izan mama mia said...

mg selamat sampai,...saya xpernah naik keretapi lama2,..al maklumlah Mia br je free diaper..hihi

Mohamad Zulkefli Shohor said...

Laaaa baik ketapi bln prkra luar biasa LG...nk lg luar biasa jln kaki sampai KL.
brulh thrilll......

Mohamad Zulkefli Shohor said...

Laaaa baik ketapi bln prkra luar biasa LG...nk lg luar biasa jln kaki sampai KL.
brulh thrilll......

auRoRa^boRealis said...

wah dh canggih dah stesen ketapi. lama dah x naik. nak naik yg ada katil skali tue

Mrs Velentine said...

best tue kan..anak2 dah bujang bolehlah bawak,,pegi sana berapa hari kak

Cik Nur™ said...

best juga mcm ni kan..
Nur dah lama tak naik kertapi tau.. :)

Si Matatajam said...

M paling boring naik ketapi..Adoi lama sangat smp kebas punggung ni..muahahaaaa..

Yumida Huda said...

sy x pnh naik kereta api..beznye...
tringat citer hindustan..kan diorang sllu buat pengambaran kat kereta api..hikhik

9n0L4 said...

syoknyeee. tak pernah lagi naik keretapi. :)

nea lopah said...

sy tak pernah naik keretapi..sob..sob..

Chic Na said...

sesekali seronok jugak beradventure kan kak.

Cik Aini said...

sonoknya tingin nk nek ketapi..
yg ni lah akak sempat g jumpa Dya kan.wahhh best lah :)

Deqla Manjew said...

yup.. kdg2 nak gak jadi penumpang..ada driver...kan kan... mmg best naik ketapi skng..dulu2 tu mmg la x best..bingit..haha

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wani xpenah lg nek ketapi seumur hidup hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget