19 June, 2012

Boy who see without eyes...

Harini saya nak kongsi beberapa video (mesti tonon-must see) tentang seorang budak lelaki berketurunan Negro bernama Ben Underwood. Ada sesiapa tak antara kamu yang mengenali Ben Underwood atau pernah melihat video Ben di You-Tube sebelum ini? Tapi....kini khabarnya dia sudah meninggal dunia.  Wallahualam... Apa yang menarik tentang Ben yang saya nak kongsikan adalah dia buta, tapi boleh melihat.

Jom kita saksikan...


Kedua-dua belah mata Ben telah dibuang sewaktu dia berumur 3 tahun kerana Cancer Tumor. Tetapi, walaupun buta, Ben boleh melihat dengan menggunakan teknologi Eco Location seperti yang kita lihat tadi. Ben berjaya mengelak semua objek yang menghalang pergerakannya dan dia juga menggunakan lidahnya untuk mengenalpasti objek yang berada disekelilingnya.

Kalau ada sesiapa yang perasan, kita menggunakan teknologi ini pada kapal selam. So why not kita aplikasikan pada manusia seperti yang telah Ben lakukan kerana manusia adalah ciptaan Allah s.w.t. yang paling agung. Apa pendapat anda???

INI BUKAN MAGIC!!!! 
TETAPI IANYA ADALAH TEKNOLOGI ANUGERAH DARI ALLAH S.W.T. YANG KITA PATUT TEROKAI...


:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

22 comments:

N.Aima K said...

!fuh

Chic Na said...

wow canggeh. kiranya yg dia pakai mcm mata palsu tu la eye locator ek? hmm kalau ben boleh org lain pun mesti boleh. kan..

jaakechik said...

tq for sharing. btw jaa follow sini..hehe

Cinta Misteri said...

@N.Aima K,
Speechless Dior Aima. I tot u hv found it while u godeh2 blog CiM aritue

Cinta Misteri said...

@Chic Na,
Yup u r rite... lets watch this;
http://www.cintaitumisteri.blogspot.com/2012/05/bila-deria-ke-6-diaktifkan.html

Cinta Misteri said...

@jaakechik,
Thanks Jaa...

dyabunga said...

baru tahu..tpi canggih lah..

Masz Sidek said...

menakjubkan.... :)

Yumida said...

amazing! canggih kannn

lelamaisara said...

canggih nyee...

wahida said...

ala, tak dpt tgk la...kat ofis kena blocked...

kat umah nnt lah tgk..

Cinta Misteri said...

Teknologi Allah mmg sgt canggih, hanya kita saja perlu menerokainya menggunakan akal yg dh dianugerahkn.

are_lin@yu said...

kena lebih banyak kajian dibuat kan dear ;-)

Wanieys said...

menakjubkan!!!!canggih la hihi

~Sweet Honesty~ said...

speechless.. teknologi Allah tak dpt nk gmbarkan kecanggihannya..

Masha Meisters said...

wow! awesome....menakjubkan...canggih gitu....

Arina Shamsul said...

canggih manggih..hehe.

Gen2Merah said...

subhanallah... sungguh indah ciptaan dan anugerah yang diberikan oleh Allah SWT untuk hamba2nya..

salam kenal ya.. followed (",)

Gen2Merah said...

subhanallah... sungguh indah ciptaan dan anugerah yang diberikan oleh Allah SWT untuk hamba2nya..

salam kenal ya.. followed (",)

Miss BaNu said...

wowwww mmg terbaik la budak ni..really amazing...

9n0L4 said...

speechless. seriesly. Allah Maha Besar.

wan nurul hezrina said...

masyaallah betapa hebatnya kuasa Allah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget