17 June, 2012

Please prove you're not a robot

U all selalu tak jumpa macam tue??? Alaaaa, macam tajuk N3 saya tueee... Hurmmm tak faham? Haaa, yg macam ni... (nengok bawah sikit) penah jumpa tak? Selalu jumpa tak???


Alaaaa...sorylah pada kengkawan yg ada nak suruh buat mende alah ni masa kitorang nak mengomen. Bukannya marah, tapi....tak berapa gemarlah. Pleaseeeee,,,,, we are blogger not a robot okey. Nak bukti apa lagi? Susah tau nak komen pastu nak kena buat pengecaman code pulak (dah macam pengecaman mayat pulakkk). Lagilah saya ni kan yg berBLOGWALK guna handphone yg tak berapa canggih ni. 'Monitor' dah ler comel, pastu bila dah syok-syok type komen, nak publish jer kena pulak jawab soalan cepu emas macam ni. Ada pulak yang viewnya tak cukup lengkap (almaklumlah screen handphone kecik), salah masukkan code keluar pulak ayat ni... "The characters you entered didn't match the word verification. Please try again.". Dah tue, kena ulang-ulang buat pulak. Last-last skip jer tak jadi komen, next ke blog lain....kan dah rugi 1 komen. Dah ler susah payah perah otak nak type ayat-ayat bombastik+plastik, tetiba cancel. Hampehhhh tau.

Okeyhhh, meh saya bagi tutorial sikit macam mana nak 'tak adakan' bende alah tue.

First click kat 'Design' yang belah kanan atas...alahhh macam tak biasa jer ngan mende tue.
Then, akan keluarlah macam kat bawah ni. Haaaa click plak kat 'Setting' pastu 'Posts and comments' macam yang saya bulatkan.
Pegi kat 'Show word verification', please select 'No'



Okey...pastu save then dah siap. Tu jer nak cakap.
Bye.

:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

19 comments:

Dieyna said...

sokong... tak suka gak.. melmbtkn

Nurul Husna Mohd Hassan said...

dulu saya ada jugak camni, tak perasan, nasib baik ada yang tegur, terus saya tukar :)

Cik Aini Lavender's said...

100% setujuk!
penat kan bila dah mengarang ayat manis bagai tgk2 bl masuk word verification salah la plak..trs ilang ayat2 amanis tadi =p

**thanks ye CIM buat entry tuti fruti tu,dh selamat duit ai.ahaksss

N.Aima K said...

saya dah buang benda ni..hik hik hik

~Sweet Honesty~ said...

tu la..dahla sweety ne agak rabun jga nk cam2 segala..

Nur Emilya said...

batul! saya pun tak berapa gemar. melambatkan sebenarnya orang nak komen.

Edy Fee said...

mmg myusahkan...hilang mood nak komen,enhaha

Chic Na said...

yelah tensen gak kdg2 tu. erkk blog cik na ada tak benda alah ni? rsnya dah buang aritu. kot2 la kan. huhu.. ;)

Yumida said...

yup..moga mereka2 itu melihatnya...dan bertindak segera...

Nur-nba said...

Blog saya memang takde.. Salam singgah..

m.u.l.a.n said...

kalo guna ipad lagi sakit nak taip word verification ni... esp bila ada auto word tu... aiyaaa... lain taip, lain keluar nya..

Miss BaNu said...

sama laaa sy pun cukp x suka bila kuar benda tuh...rasa tension jer..

Si Matatajam said...

Mmg tak berkenan sangat2... Kadang2 jadi malas nak komen bila asyik tersilap taip WV tu...

LYAfrina said...

hehe..itu r..esspecially kalo jnis laptop lmbt loading.. buaapa kali x jd..

Deqla manjew said...

mmg sgt2 menyusahkan la mende ni..utk apa pun kan? haha...dari semngt nk mengomen bila kuar je mende ni trs x semngt! huhu

Wanieys said...

kdg2 xcited kemain nk komen tgk2 ada benda alah ni...huhu...kalau la jenis pc or lappy yg lambat loading jenuh la jwbnya...

Liza Razak said...

betul tu..kdg2 asyik salah je.terus tak jadi nak komen

9n0L4 said...

sgt menyusahkan ade bende tu. harapnya saya takde la ye. :)

wan nurul hezrina said...

hhehe mmg tensi klu kna yg cenggitu..bleh meroyan..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget