16 June, 2012

~~Yogurt Ice Cream~~

Baskin Robbin
Tutti Frutti
Each a Cup
Snowgurt
Spoon me
Tower 27 Yogurt


Apa lagi jenama yogurt ice cream  yang difranchisekan di Malaysia? Setakat ni yang di atas sajalah yang saya tahu. Apa kata anda kongsikan jenama yogurt ice cream lain yang anda tahu yang telah berada di persekitaran anda.

Saya tertanya-tanya, adakah kudapan ini akan menjadi seperti jenama Mc Donald atau KFC atau Pizza Hut di malaysia ni. Ataukah ianya sekadar peredaran trend semasa. Pasti anda rakan-rakan anda bertanya;

"You dah makan Tutti Frutti?"
"Ehhh, bila you nak try Each a Cup?"
"Snowgurt dah buka kat tue, tak pegi?"
"You dah bawa anak you gi Spoon Me?"

Haaaa...soalan-soalan seperti itulah yang saya tak berapa suka sangat. Dalam hati..... "elehhhhh....ingat dia ajeker yang mampu makan mendealah tue" eehhhhh.....taklah, dalam hati saya cuma berkata sambil tersenyum.... "hurmmm mahal lah, bukan kenyang pownnnn"

Pada pendapat sayalah....... Ice cream Yogurt adalah TREND. 

Semua orang perlu rasa, pergi makan kat sana, feel the ice cream, ambil gambar waktu makan, ambil gambar resit, then post kat FB. Dalam banyak-banyak di atas saya cuma dah makan Baskin robin (sebab ada pink day) dan Tutti Frutti (sebab tak tahan tengok ramai kawan-kawan yang dah pergi, then post kat FB). Tapi...saya dapati Tutti Frutti hanya menjual ice cream semata. Jangan terperanjatlah bagi sesiapa yang tak pernah pergi tue, AMARAN... elakkan daripada anak-anak you all ambil sendiri, kalau tak mau tak cukup duit nak bayar.

Orang kata Yogurt Ice Cream ni bagus untuk kesihatan. Tapi.....kalau dah dinamakan ice cream, mestilah ada bahan tambahan seperti gula, pewarna dan perasa tambahan. Betulkah Yogurt Ice Cream ni baik untuk kita? Ada juga yang menyarankan, pada sesiapa yang suka makan icre cream tu, bertukar kepada Yogurt Ice Cream. Cuba baca sini : Is Frozen Yogurt Healthier Than Ice Cream?
Tutti Frittu juga ada keluarkan kenyataan mengenai kebaikan produk keluarannya. Cuba baca sini pula : Benefit of Tutti Frutti Yogurt

Disebabkan kenyataan itulah kami pergi bertutti frutti tempoh hari.








En.Hubby hangennnn jewr... makan 8 orang dengan bayaran melebihi RM200. Nak tau statement en.Hubby (biasalahhh...guys memang akan cakap macam ni) :
"Nie kalau pergi makan seafood kenyang giler"
Okeylahhh sayang, next time kalau terasa-rasa nak berice cream yogurt lagi, kita shopping topping kat Jusco dulu, pastu gi yogurt ice cream cafe, kita ambil yougurt jer then timbang. Topping kita letak banyak-banyak masa kat table. Lepas tu makan dengan happy giler dan ambil foto banyak-banyak. Nanti bila post kat FB, mesti ramai yang komen....banyaknyeee ambil topping, mesti mahal giler. K Fineee....~~

Lepas bertutti frutti, terpaksalah saya teman en.Hubby pekena Sup Gearbox. 

N3 ni bersempena pembukaan rasmi Snowgurt di Taman Universiti (promosi tanpa bayaran tidak ditaja, harap maklum). So, marilah kita makan yogurt beramai-ramai kalau kita rasa Yogurt Ice Cream ni bagus untuk kesihatan. Tapi....kalau kita makan Yogurt Ice Cream ni sebab nak menunjuk-nunjuk (seperti yang saya buat tadi), tunjuklah secara berhemah.

*kesejukan melampau plak bila type N3 nie, kecikkan ekon skittt lah

:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

11 comments:

Chic Na said...

yg saya tau tutti frutti je sis. hihi.. sekali sekala boleh la nak makan. kalau selalu boleh kopak ni. :)

ainnoraini said...
This comment has been removed by the author.
ainnoraini said...

Mmg mahalkan..kalau anak2 ambik mmg sesuka hati diarang jer..bila nk bayooo ambikkk...

Yana Libra said...

xpenah makan tutti frutti..mahal sangat~

baskin robbin pernah makan pun sbb ada org blanje..hehe~ :p

rasa tak berbaaloi la makan mahal2, tp xkenyang ni..huhu~

Nurul Husna Mohd Hassan said...

sebab mahal kena makan sampai licin :)

lelamaisara said...

saya tau tutti fruti je..hehehe...

hahah gile kan harga nye..mahei sangat..tapi kalu nak merasa tak salah la kot sesekali nak makan..heee

N.Aima K said...

ada jugak ke makan tutti frutti untuk menayang?

Cik Aini Lavender's said...

mahal ke CIM?
br ingt nk blanja my sis sempena besday dia...kalo 4 5 org mcm ni botak kepala la jwbnya..hahaha

Nur Alyaa Ibrahim said...

xpenah lg try tutti frutti sbb sy x suka sgt yogurt. plus, x berkesempatan lg nak pegi..hehehe...sedap ke??

Ariana Aris said...

Perghhhh...... Mmg mahal giler kalau mln tf n br tu. Makan 1scoop je bayar sampai berpuluh hinggit. Tak jejak dh walaupn krajaan bg bonus 6 bln gaji.......

9n0L4 said...

hehehe. bende alah ni mmg lah mahal. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget