25 June, 2012

Hari Minggu...

Dua hari lepas memang padat betul dengan aktiviti, yang~~ntah apa apa ntah~~ nak berN3 pun tak larat, balik rumah terus terbongkang sebabnya balik pun dah lewat lepas tu kepenatan lagi  ke hulu-ke hilir. Siang kala sempat lah berBW sikit2 dalam kereta, sedang bersantai-santai.. adalah menjengah laman kengkawan especially GSF.

Sabtu; 23 Jun 2012
Bangun awal pagi seperti biasa.
Kemas rumah, basuh baju, sidai baju, etc....
Buat sarapan ringan-ringan.

10.30
Keluar mencari makanan, sambil cuci kereta.
Menuju ke Bandar, en.hubby kena pergi office sebab ada banyak kerja. 
Kami 3 beranak ke Petrosains.
Saya seperti biasalah menyiapkan kerja sekolah sendiri yang tak tau bila boleh siap.

16.00 
Keluar dari Petrosains ambil en.hubby di Office
Cari port untuk perlawanan bola Harimau Malaya vs Korea Selatan
Pusing-pusing Singgah Selalu macam takda crowd
Pusing-pusing lagi, last2 lepak kat Bandar Baru Uda

18.30 
Balik rumah dengan hampa sebab kalah 3-2
Lepas Maghrib, baru jer nak berN3 dapat call dari BiL
Kena ambil dia kat Airport pulak...
Pecut laju-laju sebab taknak dia tunggu lama
Sampai Airport, pickup dia nak suruh belanja burger bakar
Malangnya katup pulak...
Ke depan sikit ada banyak lagi kedai makan
Lepak 1 kedai, order sate jawa...kambing lagi.

23.30
Sampai rumah, siapkan lagi kerja rumah yang tak siap-siap.
Entahler taktau bila nak siapkan sampaikan ada kawan ioffice tanya...
"Susah sangat ker assignment akak ni tak siap-siap. Susah erkkk blajar sambil kerja ni"


Ahad; 24 Jun 2012
03.00
Masih belum tidur lagi.....

05.30
Kejutkan en.hubby untuk Solat Subuh di Surau
Tidur kejap, en.hubby balik kena kejut Solat Subuh
Tidur kejap lagi....ngantuk
Danish ke Kelas Matematik Pantas, en.hubby yang hantar sebab mata dah tak larat nak buka.

09.30
En.hubby balik, baru terkedek-kedek ke dapur buat sarapan
Sarapan sambil sembang-sembang rakyat
Tambahan lagi SiL call bagi ceramah free (loud speaker 1 rumah bergema)
Aqil sound Mak Long : "Mak Long tu.... cakap cakap cakap cakap tak berhenti"

12.00
Bersiap untuk ke kelas
Sebelum tu hantar BiL ke Stesyen Bas nak balik kampung sebab kami tak dapat hantar
Sampai college, sms lecture;
Me  : "Sir, can I bring my kid into the class"
Sir   : "Ehhh...you tak diberitahu ker class postpone?"
Me  : "Laa...yeker. Its OK"
Sir   : "By the way, next time kalau u nak bawa anak, I ok jer"
Hurmmm.....balik umah mak kejap
Hurmmm.....mak takda pulak....

16.00
Ke sekolah Danish mendengar taklimat untuk ibu bapa
Kemudian percubaan ke Angsana gagal sebab jalan jem, ramai giler orang
Perut lapar singgah Sungai Chat
Kemudian terus ke Persada untuk pameran Sains Angkasa
Malangnya dah tutup, besambung pukul 8.30mlm
Lepas Magrib di persada cuci mata ke Pasar Karat

20.30
Persada...menoropong angkasa

23.30
Home Sweet Home
Penat....Tido.....

=============================
Sory sebab kena baca jadual harian saya
Jom tengok gambar.....

At Petrosains

Aqil excited nak pergi class Mama
Dah standby Android nak duk dalam class Mama

Ni kawan kami, nama dia TAN SEE HOW


Ini Gary

Ini Chiko
Sek. Mohd Khir Johari, Johor Bahru
Bazar Karat, Johor Bahru


 

This is my Brother in law.... 'Single'

Nanti saya buat special N3 tentang....
1) Apa Danish buat di sekolah dia "Matematik Pantas"
2) Apa kami buat di Persada "Merakam Cakrawala"

Actually taklah padat manapun....tapi, harini saya sangat gembira sebab..............
Harimau Malaya berpesta GOL!!!!
7-0...babai Pilipin0

:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

8 comments:

Wanieys said...

wah padat sungguh aktiviti kak niena :))....klu letih nk buat entry pun rasa malas kan hikhikhik

Cinta Misteri said...

Btulah wanie, nasib baiklh ada handphn kecik ni, bleh gak menapak utk BW

Chic Na said...

pack btul jadual weekend akak.
btw, tak sabar tggu next couple entry. ;)

Cinta Misteri said...

Chic Na, tk pack pun sbnrnya. Yg mnjadì huru hara tu, we r rush driving here & there. Hurm 2 hr tu mmg atas jln je..

Yana Libra said...

padatnya aktiviti~ huhu~

N.Aima K said...

gmbr plg last jugaklah..sempat lg tu promote kekekeke

9n0L4 said...

mcm diari pulak catatan hari minggu. siap ade jam bagai. hehe.

Miss BaNu said...

wahh padat dan details gitu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget