16 June, 2012

No.1 Lagi...

Kami baru saja balik dari sekolah Danish ambil report card. Hurmmm...sekolah lain semua dah ambil semalam, sekolah Danish pulak kena ambil hari nie. Dahhhhh...tak pasal-pasal kena skip class Dr. jahabar sebab report card kena ambil dari 8am to 12pm jer... 

Sesi berjumpa Cikgu Silawati sekejap jer, saya banyak juga tanya pasal Danish almaklumlah anak lelaki. Mesti dia nakal kat sekolah sebab kat rumah dia selalu dengki adik dia, taknak baca buku., tapi semua soalan cikgu jawab ringkas jer.... "Tak ada masalah + Baik".  Soalan-soalan yang saya tanyakan pada cikgu adalah seperti berikut, cheeewahhhhhh;
  • Danish ada masalah tak di sekolah?
  • Danish selalu berbual tak dalam class?
  • Danish okey tak dengan rakan-rakan dia?
  • Danish suka main tak kat sekolah?
  • Dalam klass dia tumpukan perhatian tak?
  • Pelajaran Danish di sekolah okey tak?
Danish dapat no.1 lagi dalam kelas, sebab tu cikgu dia cakap tak ada masalah kot. Hurmmmm... Haritu dia ada dicalonkan jadi ketua kelas, tapi Danish menolak sebab dia kata sekolah agamapun dia jadi ketua kelas. Elehhh... Mama tau kalau dah jadi ketua kelas dah tak boleh buat nakal dengan kawan-kawan lagi. kann Hehehehe....Mama memang selalu fikir bukan-bukan pasal Danish kan.  Danish selalu dapat no.1 pun Mama selalu kenakan Danish.

By the way, congratulation my boy. Mama doakan Abang selalu cemerlang dalam apa jua tang abang lakukan. Haaaa.... Mak Tok dengan Tok Ayah on the way nak datang sini tengok result Abang. hari tu Mak Tok janji kalau dapat no. 1 hingga 5, Mak Tok nak belikan basikal fixie. Hamboiii hamboiii.... menuntutlah tue nanti.

Sekarang barulah Mama cakap.... "Sebab Abang dapat no.1, Mama bawa Abang pergi USS"
Actually since aritu kitorang tak cakap dengan dia lagi. kami cuma suruh dia hafal sifir 1 hingga 12, kalau dapat baru kami bawa ke USS. Tapi sekarang dah dapat no.1, Mama bagi tau dululah kita nak pergi USS. Hehehehe.... bukan nak rasuah, tapi untuk pembakar semangat agar dia belajar dengan lebih gigih lagi.


:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

20 comments:

N.Aima K said...

wah TAHNIAH!!!

AlyaaIBH said...

tahniah untuk dia.. wah, macam2 ye dapat hadiah. best3. semoga terus semangat nak belajar. :)

♥e'in♥ said...

kite nak gak basikal tu!! nanti bf kite xyah anta and amek kite pegi keje lg.. hehehehe ;p

Yumida said...

congrats....beznye..dpt adiah basikal...

Si Matatajam said...

Congrats Danish... Bangganya Niena sbg ibu. Tahniah untuk parent Danish gak...

Masha Meisters said...

yeah!!!!

tahniah Danish...

dah dapat beskal nanti bole bawak mama jalan2...kiki

Acik Erna said...

Tahniah Danish dan ibubapa Danish

~Sweet Honesty~ said...

wahh..pintar anak Cim yea..tahniah..

izan mama mia said...

tahniah...anak saya kecik lagi nak g skolah..huhu

Chic Na said...

bijak macam mama dia la ni. tahniah danish. seronoknya dpt fixie dr tok. :)

Cinta Misteri said...

Tadi danish jumpa Tok, tapi....alahhh baiknya anak Mama segan nak minta fixie.

Tapi Tok kata, danish kena kekalkan prestasi smpi akhir tahun. so kalau memuaskan, confirm fixie itu akan jadi milik Danish.

Wanieys said...

congrats danish...bahagianya kak niena dpt anak yg pintar...:))

Rizal Sadiman said...

Jom berangan acoustic kat R.Albert Hall ahha

ainnoraini said...

Tahniah buat danish..seronok ye boleh dpt basikal

Bui Junaidi said...

WOW..PANDAINYA DANISH..MESTI MAKNYA BANGGA KAN ANAK DPT NO.1..^_^

ecadwinkyasha said...

wahhh..no 1 tu..xpe la nakal2 sikit,yg pntg danish bljr..

Edy Fee said...

wah syoknye dpt pixie//jeleznye.huhuhu
pembkar smgt

Miss BaNu said...

wah tahniah..kecik2 dh pandai..sy dulu masa drjah 1 selalu dpt nmbor belakang2 hahaha..nsiblaa bila dh besar pandaila sikit hehehe

Arina Shamsul said...

tahniah untuk anak kamu yang genius tu dear :)

9n0L4 said...

amboi amboi amboi. besnye dpt basikal. hee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget