17 June, 2012

Ladang Lalang dah di Tebang

Perghhhhhh lama tak mengusahakan ladang yang sekangkang kera kat depan umah nie... Kalaulah ada 'uU- lam alif ra' memang confirm dah beranak pinak kat dalam situ. Meh tengok skitt...

 Kannnn...takler besar mana. Mim alif lam sin jer yang besar...

 Seb baik minatang ni jer yang bermastautin kat sini. Hurmmmm...takleh harap, makanlah lalang dan rumput rampai tue, bior gemukKs skit..

So dikesempatan hari yang indah ini, ingin saya meregangkan tulang-temulang, jari jemari yang halus serta menguji otot 6 pax saya, mengclearkan semua lalang-lalang dan dedaunan yang menyerikan laman saya sejak sekian lama ini. Mari!!!!!

Haaaa....secara manual okeyyyy.... calar balar tangan I yang mulus niee..

Buktinya... 
(kena cover-cover skit, coz picture taken terseksis) 

Satu jam berlalu, sampai pinggang dah sengal-sengal, tambahan dehydration terlampau dan perlukan sebotol air sejuk. So, inilah hasilnya....




Okeyyyy..... beresssss.... Si lembu pink bermata juling boleh tersenyum...




:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

26 comments:

N.Aima K said...

kurr semangat!!

~Sweet Honesty~ said...

Aseyhh.. berapa kurun becucuk tanam neyh?? hehe..

Tahniah la yea..(^_^)

Si Matatajam said...

Lalang kat umah M ni pun tunggu masa nak kena cabut gak.. Errrrrrr Mintak tlg lembu tu tolong ragutkan rumput kt umah M leh tak?

UniMeOw said...

haha natang pink 2 mmg xleh dharap..hik3

♥e'in♥ said...

esok jgn MC lak kak nina.. hikhikhik..

ainnoraini said...

mmg meriah...sungguh meriah..

aReLaN said...

hohoho...nasib baik la dok apartment.takde la nak kena ngadap camtu.tapi kalau dok rumah kt kampung,memang kena selalu rajin la.apa nye binatang pink.takleh harap langsung.ish2

Chic Na said...

suburnya ladang lalang. hehe.. kalo ye pun pakai la glove, kang ada makhluk lam ya pa alif nun sebalik lalang2 tu. huhuhu.. :)

Arina Shamsul said...

wah rajinnya dia..

hikhikhik..mentang2 dah bersih baru la si lembu tu muncul ye..hehe

LYAfrina said...

hehe..comelnyer lembu pink tu...

lembu pink tu ryhymkn smua rmput tu..

eMMe said...

Salam Sis Nina, rajinnyewww.. seee... dah clear dah.. baru leh wat senam robik, hahaha... kalo tak, mesti miang2 badan, tapi cute la lembu pink tu, hahaha!

Nurul Husna Mohd Hassan said...

amboi tingginya lalang, kalau tanam sayur dah boleh makan dah ni. hihi

Yumida said...

tanam sayur sis...
lembu pink tu kiut...sure penat ragut byk rumput

Deqla manjew said...

semak samun yer..haha...naseb lepas tu da clean..lembu pink comel pun tersenyum...haihh comel pulak lembu kaler pink yer..hihihi

Wanieys said...

yeayyy lalang2 dh clear...cantik jer...mesti penat kan sis bersihka semua tu hihi

Ariana Aris said...

Sebelah umah akak tu tiap2 bln kena panggil bdk myanmar kasi mesin. Kalau tak...... Tau2 je la.

umiRdam said...

Ingatkan binatang apa tadi,lawakla akakni:-)
Jemput singgah blog kita kak

Cik Nur said...

lepas bertungkus lumus, hasilnya...sangat memuaskan..!

kemas terus.. :)

Miss BaNu said...

rajinnyer...bagus2 leh sihatkan badan bila buat aktiviti gini...

Yana Libra said...

hehe..comel lembu pink tu~~ :p

CikMunBlogger said...

huhu . uu - lam aliff ra XD
kenapa tak panggil orang mesin rumput je . huhu . lembu pink tuu comel ! :D

www.munviolettaxious.com

Masha Meisters said...

lembu 2 makan rumput banyak tapi makin kecit pulaknye...huwahuwa

dyabunga said...

kalau uu tu dya paling geli..

lelamaisara said...

wahhh..bape lame bercucuk tanam ni..hehehe...
laaa nape la tak pakai srung tangan..kan dah...

dah bersih..cantik aje...tahniah...heee

i'm shin... i'm inesen said...

"rajen" berbudi ngan tanah.. mmg besh la hasilnyer #sengih

9n0L4 said...

mak oiiii, pakai tangan tuuu. tak luke keeee. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget